Cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină până miercuri noaptea

Vremea continuă să fie capricioasă la nivelul județului Olt, care miercuri, de la ora prânzului, și până în noaptea de miercuri spre joi, la ora 22:00, este sub incidența unui cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, sunt anunțate ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.  

„Pe parcursul zilei de miercuri, 9 iunie, în Oltenia (regiune din care face parte și județul Olt n.r.), vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, transmit meteorologii.

Însă, vremea va continua să fie nefavorabilă până vineri noaptea, la ora 23:00, în toată această perioadă fiind manifestări de instabilitate atmosferică în aproape toată țara.

„Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, mai precizează ANM.

Sursa citată mai arată că instabilitatea atmosferică va fi accentuată și la sfârșitul săptămânii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<