22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Se reiau internările pe majoritatea secțiilor Spitalului Slatina. Doar spitalizare de zi la compartimentele Boli Cronice și Dermatovenerologie

- Advertisement -

Evoluția situația epidemiologică la nivel național, dar și județean, este una favorabilă, iar revenirea la furnizarea de servicii medicale, cel puțin la nivelul celor prestate anterior declanșării pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, este necesară. Acesta este și motivul pentru care echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Slatina a adoptat unele măsuri cu privire la activitatea din cadrul celei mai mari unități sanitare din Olt. Astfel, se vor relua internările cu spitalizare continuă pe majoritatea secțiilor spitalului, doar la compartimentele Boli Cronice și Dermatovenerologie putând fi făcute doar internări de zi.

Activitatea pe secțiile Spitalului Slatina va fi aproape identică cu cea de dinaintea pandemiei COVID-19 începând de marți, 22 iunie.

„Începând cu data de 22 iunie 2021 se reiau internările în regim de spitalizare continuă programate și în regim de spitalizare de zi, în toate secțiile și compartimentele spitalului, cu excepția Compartimentelor Boli Cronice și Dermatovenerologie care internează doar în regim de spitalizare de zi”, a declarat Angela Nicolae, managerul SJU Slatina.

Bolnavii care vin pentru internare continuă trebuie să prezinte mai multe documente, în afara biletului de trimite aceștia trebuind să arate și dovezi că s-au vaccinat împotriva noului Coronavirus, că au trecut prin boală sau test negativ care să fi fost realizat cu trei zile înainte de a veni la spital.

„Pacienții care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru internare continuă cu bilet de trimitere, vor prezenta, după caz, la data internării, următoarele documente: dovada de vaccinare completă emisă cu cel puțin 10 zile  anterioare internării; dovada diagnosticării pozitive cu noul Coronavirus în ultimele 90 de zile (adeverință eliberată de medicul de familie sau de Direcția de Sănătate Publică Județeană Olt); test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea internării”, a adăugat directorul unității sanitare.

Sursa citată a mai spus că începând cu data de 1 iulie își reiau activitatea și secțiile Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice și Secția Recuperare, Medicină fizică și Balneologie.

„Așteptăm pacienții să se adreseze cu încredere Spitalului Județean de Urgență Slatina pentru servicii medicale, atât în regim de internare continua și de zi, cât și în ambulatoriul de specialitate, cu rugămintea să respecte programările, precum și măsurile de prevenție și protecție împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a mai precizat Angela Nicolae.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți