10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mai mult de jumătate dintre exploataţiile agricole din judeţul Olt au fost recenzate

- Advertisement -

Până la sfârşitul lunii iulie a acestui an, pe întreg teritoriul României se desfăşoară Recensământul General Agricol – runda 2020. Început pe 10 mai, se poate spune că recensământul agricol a intrat în linie dreaptă şi în Olt, până la această dată fiind recenzate mai mult de jumătate din totalul estimat de exploataţii agricole din judeţ, respectiv 59.883 dintr-un total de 97.044.

Potrivit datelor Direcţiei Regionale de Statistică Olt, 15 dintre recenzori au terminat deja operaţiunile de colectare a datelor despre exploataţiile agricole.

„La nivelul județului Olt, la data de 22 iunie, situația se prezintă astfel: au fost recenzate 59.883 de exploatații agricole din totalul estimat de 97.044 exploatații (61,7%); colectarea datelor la acest recensământ este realizată de către 524 recenzori supervizați de către 141 recenzori şefi. Dintre aceștia, 15 recenzori au finalizat deja operațiunile de colectare a datelor. Îi felicităm și le mulțumim pentru activitatea desfășurată. Până la data de 15 iulie 2021 avem convingerea că se va finaliza activitatea de culegere a datelor din teren de către toți recenzorii, astfel încât până pe 31 iulie 2021 să efectuăm și operațiunile de verificare și aprobare a chestionarelor electronice. Referitor la datele cu caracter personal reamintim că datele individuale înscrise în chestionarul de recensământ sunt confidențiale și sunt utilizate numai în scopuri statistice”, se arată în comunicatul Direcţiei de Statistică.

Colectarea şi înregistrarea datelor la recensământul general agricol se realizează de către recenzori, prin interviu față în față, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe tabletă. La recensământ, principiul de înregistrare pentru suprafețele agricole este cel al utilizării terenului, datele fiind declarate de persoana care utilizează terenul, indiferent dacă e proprietar sau doar administrator.      

În judeţ, pe lângă Direcția Regională de Statistică Olt și Direcția pentru Agricultură Județeană Olt, mai sunt implicate activ în organizarea RGA – runda 2020 Serviciul de Telecomunicații Speciale Olt, precum și primăriile din județ, statisticienii olteni solicitând producătorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, să manifeste încredere și deschidere în discuțiile cu recenzorii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți