17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Puncte de acordare a primului ajutor, funcționale pe perioada caniculei la Slatina

- Advertisement -

În urma avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie cu privire la preconizarea temperaturilor caniculare pentru aceste zile, autoritățile locale au venit în sprijinul locuitorilor municipiului Slatina și le aduc la cunoștință acestora că este pregătită să asigure, prin intermediul Direcției de Asistență Socială Slatina, primul ajutor în caz de caniculă. Containerele au fost amenajate ca puncte de informare și asistență medico- sociala, în trei zone intens circulate din localitate.

Punctele de prim ajutor vor funcționa, în această perioadă, la Fântâna Speranței, în Piața Zahana și în zona Serviciului Rutier Olt.

„Situate în zone intens circulate, în apropierea piețelor și a intersecțiilor mari, aceste puncte temporare de lucru ale Direcției de Asistență Socială Slatina, oferă tuturor celor care le trec pragul servicii de prim-ajutor și informații despre prevenirea efectelor patologice ale căldurii. Punctele de informare și asistență medico-socială, dotate corespunzător (climatizare, truse de prim ajutor, dozatoare de apă, etc.), vor fi activate doar în condiții de avertizare meteorologică (începând cu codul galben), după următorul program: luni – vineri, în intervalul orar 10:00 – 18:00; sâmbăta, între orele 10:00 – 14:00”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Slatina.

Sursa citată mai arată că încă ne aflăm în perioadă de pandemie COVID-19, cetățenii Slatinei vor primi, la solicitare, și informații și sfaturi utile prevenirii infecției cu virusul SARS-CoV-2. Activitatea se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor specifice perioadei pandemice actuale.

„Asistența și consilierea medicală sunt asigurate de personalul medical din cadrul Direcției de Asistență Socială Slatina (medicină școlară sau comunitară) pe bază de grafic de lucru astfel încât să nu fie afectată activitatea de la locul principal de muncă. În zilele cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă populației să evite, pe cât posibil, să părăsească locuinţa în intervalul orar 11:00 – 18:00, să consume 1,5 – 2 litri de apă pe zi chiar dacă nu apare senzaţia de sete, evitarea băuturilor cu conţinut de cofeină şi a băuturilor răcoritoare acidulate ori alcoolice. De asemenea, este recomandată folosirea ochelarilor de soare şi a pălăriilor sau şepcilor, a hainelor lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise”, mai spus reprezentanții administrației publice locale.

Alte 12 puncte de acordare îngrijiri medicale în județ

Pe lângă cele trei puncte de acordare a primul ajutor pe perioada caniculei, amintite de reprezentanții Primăriei Slatina, Prefectura Olt anunță că sunt funcționale alte 12 la nivelul județului.

Unul dintre ele este la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt din strada Tipografului (doar distribuţie apă potabilă). În municipiul Caracal la sediul Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Târgului Săptămânal, str. Antonius Caracalla, nr.22; în oraşul Corabia la biroul oficieri căsătorii din sediul Primăriei, str. Cuza Vodă, nr. 54; în Balş la Coop Consum, str. Nicolae Bălcescu, Bl. K, zona Monument, societatea Minu Com SRL, str. Nicolae Bălcescu, nr.7 A, zona Primărie-Centru, societatea Minu Com SRL, str. N. Bălcescu, nr. 105, zona Spital, Rompetrol, str. Nicolae Bălcescu, nr.192 – zona Tunari; în Scorniceşti la sala de sport din str. B-dul Muncii, nr.21 B; în Drăgăneşti Olt la sediul Primăriei; în Piatra Olt la sediul Primăriei și în Potcoava la sediul Primăriei.

„Asistenţa medicală în punctele de prim-ajutor se asigură cu personal din cadrul serviciilor de asistenţă medicală/cabinetele medicale şcolare, identificat de autorităţile administraţiei publice locale din localităţile menţionate. Atât autorităţile şi instituţiile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă determinate de fenomene meteorologice deosebite (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Serviciul de Ambunanţă Judeţean Olt, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, etc.), precum şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor monitoriza evoluţia situaţiei şi vor interveni în cazul semnalării unor urgenţe”, au transmis reprezentanții instituției Guvernului din teritoriu.

Activitatea centrului de vaccinare Drive-Thru din Parcul Tineretului, suspendată

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât miercuri ca activitatea Centrului de vaccinare împotriva noului Coronavirus, de tip drive-through, din municipiul Slatina, strada Crizantemei (parcarea Parcului Tineretului), să fie suspendată în zilele de 24 și 25 iunie, respectiv perioada avertizării Cod Portocaliu de val de căldură și disconfort termic accentuat, în vigoare în județul Olt. Cetăţenii care în această perioadă doresc să se vaccineze se pot deplasa la unul din cele trei centre de vaccinare de la fostul Colegiu Naţional Agricol „Carol I” din municipiul Slatina, strada Strehareţ, nr. 150.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți