11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Voluntarii de la ISU Olt au obținut certificatul de absolvire a cursului de prim ajutor de bază

- Advertisement -

S-a dat startul celei de-a șaptea serii a programului „Salvator din pasiune”, iar voluntarii înscriși la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au primit duminică certificatele de absolvire a cursului de prim ajutor de bază.

Au fost zece voluntari ce au primit aceste certificate de absolvire, alături de ei fiind și colonelul Adrian Tănase, inspectorul sef al ISU Olt, care a ținut să le mulțumească pentru implicare și pentru spiritul civic.

În perioada următoare aceștia au de parcurs 120 de ore de voluntariat la subunitățile inspectoratului din județ, unii dintre ei putând participa și cursul de prim ajutor și descarcerare. După ce obțin calificarea de paramedic, ei pot lucra efectiv pe autospecialele SMURD.   

„Pentru ei urmează o perioadă în care pot desfășura activități de pregătire în cadrul subunităților de intervenție, iar după parcurgerea a 120 de ore de voluntariat, în funcție de locurile disponibile, pot participa la cursul de prim ajutor și descarcerare. După obținerea calificării de paramedic, voluntarii pot încadra echipajele de prim ajutor SMURD”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți