10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Raluca Turcan, ministrul Muncii, prezentă la târgul de joburi organizat de AJOFM Olt la Casa Tineretului din Slatina

- Advertisement -

Vizită oficială a ministrului Muncii, Raluca Turcan, marți, în municipiul Slatina. După prezența sa la societatea Pirelli Tyres de pe platforma industrială a urbei încă de la primele ore ale dimineții, reprezentantul Guvernului României a luat parte și la bursa locurilor de muncă care a avut loc pe platoul din fața Casei de Cultură a Tineretului.

Raluca Turcan a purtat discuții atât cu angajatorii din județ care și-au prezentat ofertele de locuri de muncă, cât și cu slătinenii și alți locuitori ai județului Olt care au venit să-și caute un job. Ministrul Muncii a ascultat păsurile oamenilor, care nu au fost puține la număr, făcându-le promisiuni acestora că actuala guvernare va face tot posibilul pentru ca numărul șomerilor să scadă. În urma întrevederii pe care a avut-o și cu reprezentanții societăților oltene prezenți la târgul de joburi, Turcan a aflat că multe dintre afacerile lor se vor extinde, acest lucru însemnând și noi locuri de muncă.

Constantin Câtu, directorul Agenției de Șomaj Olt, a declarat că un număr de 40 de angajatori au fost prezenți la bursă, cu un număr de aproape 600 de joburi vacante.

„La bursa locurilor de muncă organizată la casa Tineretului de Agenția Județeană a Forței de Muncă Olt au participat 40 de angajatori cu 566 de locuri de muncă. Estimăm o prezență de 700 – 800 de persoane care au trecut pragul târgului de joburi. Sunt oferit locuri în toate domeniile de activitate, pe studii superioare având în bursă 42 de locuri, pe studii medii 385 de locuri, iar diferența de 139 pentru cei necalificați, care au studii primare”, a spus Constantin Câțu, directorul instituției.

După bursa locurilor de muncă, Raluca Turcan a fost prezentă în Sala Europa a Consiliului Județean Olt la o altă întâlnire cu angajatorii din județ, tema acesteia fiind „Optimizarea serviciilor acordate angajatorilor din județul Olt”.

Alături de ministrul Muncii a fost prezent prefectul de Olt Florin Homorean, precum și senatorul PNL de Olt Liviu Voiculescu și deputatul liberal Gigel Știrbu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți