14.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-au împlinit 42 de ani de când Slatina este municipiu

- Advertisement -

Este al doilea an consecutiv în care, din cauza restricțiilor impuse de starea de alertă, în contextul pandemiei de Coronavirus, manifestările dedicate Zilei Slatinei nu au loc. În 2021, s-au împlinit 42 de ani de când orașul Slatina a devenit municipiu.

Cu prilejul acestei zile, Emil Moț, primarul urbei, a vrut să adreseze un mesaj slătinenilor.

„Dragi slătineni! La fel ca ziua de 20 ianuarie, când marcăm prima atestare documentară a oraşului nostru, şi astăzi este o zi importantă pentru comunitatea noastră. Astăzi se împlinesc 42 de ani de când orașului nostru i-a fost atribuit statutul de municipiu. Deși contextul pandemic actual nu ne permite să marcăm această zi aşa cum am păstrat tradiția ani la rand, sunt convins că la fel ca și mine, fiecare slătinean păstrează în suflet această sărbătoare. Vă doresc să ne revedem sănătoşi, iar în anii următori să sărbătorim împreună!”, a postat edilul Emil Moț pe pagina sa de Facebook.

Slatina este municipiu din data de 1 iulie 1979, după ce Nicolae Ceaușescu, președintele Republicii Socialiste România, semna decretul prin care mai multe orașe au fost ridicate la rang de municipiu, motivul fiind dezvoltarea economico socială a acestora.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți