11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de caniculă timp de trei zile în județul Olt

- Advertisement -

Val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă sunt fenomenele vizate de meteorologi pentru următoarele trei zile, iar reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis în acest sens un cod galben care este în vigoare și în județul Olt.

„(…) În Banat, Crișana, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica, local va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 și 23 de grade”, anunță meteorologii.

Reprezentanții ANM mai transmit că miercuri, 7 iulie, disconfortul termic va fi ridicat (valori ITU ce vor atinge sau vor depăși ușor pragul critic de 80 de unități) pe arii restrânse și în sud și centru. „Disconfortul termic se va menține ridicat și la sfârșitul săptămânii, pe alocuri la câmpie”, mai spun meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți