CAO – start investițiilor în municipiul Caracal

Compania de Apă Olt (CAO) anunță că joi s-a semnat contractul de lucrări „Reabilitare Sistem de tratare apă în aglomerarea Caracal” din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în perioada 2014-2020”. Acest contract este unul dintre cele trei prin care întreg sistemul de alimentare cu apă din Caracal va fi modernizat.

Prin contractul de lucrări „Reabilitare Sistem de tratare apă în aglomerarea Caracal”, se vor realiza următoarele investiții în municipiu: reabilitare conductă de aducțiune existentă – 18 kilometri; reabilitare Gospodăria de apă Redea; reabilitare Gospodăria de apă Anton Pann; reabilitare Gospodăria de apă Preuzinal.

Contractul a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise, asocierii societăților ElSaco Electronic SRL & CVW Technologies SA & Carmin PopStar SRL, lider de asociere fiind societatea ElSaco Electronic SRL. Valoarea contractului este de 35.669.971,51 lei, fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local.

Durata contractului de execuție este de doi ani și 11 luni (șase luni durata de elaborare a proiectului tehnic, doi ani și două luni perioada efectivă de execuție a lucrărilor și trei luni perioada de teste și punere în funcțiune), la care se adaugă trei ani – perioada de notificare a defectelor.

„Acesta este primul contract de lucrări pe care îl semnăm pentru municipiul Caracal și mă bucur că pot să îi anunț pe locuitorii acestui oraș că vom începe investițiile în modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare. Cele mai multe fonduri din proiectul cu finanțare europeană «Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în perioada 2014-2020» au fost alocate municipiului Caracal. Pentru că nu a făcut parte, atunci, din Compania de Apă Olt, Caracalul nu a putut beneficia de investițiile prin Programul Operațional Sectorial, așa că prin POIM avem șansa să schimbăm în totalitate, infrastructura veche de apă și canalizare, a municipiului și să îmbunătățim calitatea apei furnizate. Compania de Apă Olt contribuie, în acest fel, la dezvoltarea municipiului Caracal, un oraș important pe harta istorică și culturală a județului Olt, aflat acum în plină transformare. Investim azi pentru municipiul Caracal de mâine”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general al CAO.

Potrivit sursei citate, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Compania de Apă Olt va îmbunătăți standardele de viață ale locuitorilor din 25 de localități unde se vor realiza investiții, obiectivul principal fiind creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei.

sursă foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<