17.3 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Noua Esplanadă din centrul Slatinei prinde contur. Lucrările sunt gata până în toamnă, când va fi și inaugurată

- Advertisement -

După o lună perioadă în care lucrările au fost întârziate, acum se lucrează la foc automat la noua Esplanadă din centrul municipiului Slatina. În toamnă este programată inaugurarea noii zone de agrement și relaxare care, înainte de a fi deschis Parcul Tineretului în august 2019, era luată cu asalt de slătineni, și nu doar de ei, mai ales atunci când vremea permitea acest lucru.

În ultimele zile s-a introdus sistemul de iluminat, spațiul având acum mai multe corpuri, ținând cont că doar trecerea din zona din centrul urbei și până la Expo Parc este acoperită cu peste 50 de globuri care fac luminează noul loc de petrecere a timpului liber. Iar în prezent este furnicar pe esplanadă, toți muncitorii având câte ceva de lucru. S-au amenajat spațiile verzi, iar acum lucrătorii fac ultimele finisaje la fântânile arteziene, construcții care sunt gata în proporție de 90%, care acoperă noua zonă de agrement din Slatina.

Vor fi patru rânduri de alei și două zone de fântâni arteziene, potrivit proiectului investiției realizată de Primăria Slatina, gazonul a fost pus, iar peste 70 de arbori au fost plantați. Persoanele cu dizabilități au și ei finalizată rampa de trecere înspre parcul din apropiere. Mai sunt de montat dale sub forma de piatră cubică, iar mai apoi trebuie aranjate și amplasate la locul lor 31 de bănci stradale, 12 bănci cu jardinieră, 31 de coșuri de gunoi și zece suporți de bicicletă.

Valoarea investiției realizată în centrul orașului de la malul Oltului este  de 9,5 milioane de lei, fără TVA, iar administrația publică locală promite că în toamna aceasta va fi și finalizată și dată spre folosință.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți