4.1 C
Slatina
joi,21 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

DSP Olt anunță pregătirile efectuate pentru spitalele din județ, în eventualitatea noului val al pandemiei COVID. Paturi mai multe pentru pacienți

- Advertisement -

Planul județean de reziliență a rețelei sanitare din județul Olt față de noul val, al patrulea al pandemiei de Coronavirus anunțat de autorități, a fost făcut public de specialiștii Direcției de Sănătate Publică, iar acesta a fost transmis Ministerului Sănătății. Se așteaptă creșterea numărului bolnavilor diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, iar unitățile sanitare oltene trebuie să aloce un număr mai mare de paturi pentru pacienții cu această patologie sau cei suspectați că au COVID. Bineînțeles, DSP a făcut și un necesar de materiale de protecție și materiale sanitare, de medicamente, dispozitive medicale și aparate medicale pentru a trece mai ușor peste un posibil nou val pandemic.

Cum era de așteptat, la unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, respectiv Spitalul Municipal Caracal, ar urma să crească numărul de paturi la 294 de la 104 câte sunt în prezent pentru bolnavii confirmați cu virusul.

„Ordinea și modalitatea în care spitalele vor atinge numărul de paturi necesar pentru asigurarea asistenței medicale pentru pacienții cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, în funcție de evoluția epidemiologică: Spitalul Municipal suport Caracal de la 104 paturi pacienți confirmați și 8 paturi Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) la 294 paturi COVID și 17 paturi ATI; Spitalul Județean de Urgență Slatina de la 39 paturi pacienți confirmați și 6 paturi Terapie Intensivă la 94 de paturi COVID și 8 paturi ATI; Spitalul Orășenesc Balș de la 8 paturi COVID pentru cazuri ușoare și medii care nu necesită ATI la 22 paturi COVID, dintre care 15 confirmați și 7 suspecți; Spitalul Orășenesc Corabia de la 9 paturi care nu necesită ATI, cazuri ușoare și medii, la 21 paturi COVID, respectiv 18 confirmați și 3 suspecți”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.

Specialiștii instituției au propus și necesarul de materiale de protecție și materiale sanitare, de medicamente, dispozitive medicale și aparate medicale pentru asigurarea gestionării episodului de recrudescență a COVID. Ar fi nevoie de 8.310 combinezoane, 6.800 halate UF, 8.330 botoși UF, 780 bonete UF, 3.000 botoși înaltă protecție, 11.500 mască chirurgicală, 10.450 mască FFP2, 1.330 mască FFP3, 6 mască CPAP adulți, 25.800 mănuși UF, 4.780 mănuși nitril, 1.570 ochelari de protecție, 9.300 capeline și 2.480, însă trebuie și multe alte materiale sanitare și dezinfectante.

DSP a solicitat, bineînțeles, și medicamente cum ar fi Meropenem, Cefort, Faxiparină, Fragmin, Remdesivir, Tocilizuma B, Kineret, Omez capsule (cp), Controloc injectabil, Algocalmin, Bromhexin cp, Codeină, Fosfat, Ser Fiziologic, Glucoză, Vitamine B1, B6, C, Clexane, Dexametazonă, Imipenem, Veklury. Pe lista trimisă la Ministerul Sănătății se află și dispozitive medicale și aparate medicale precum ventilatoare, ventilatoare noninvazive, aparat EKG, monitoare, injectomate, aspiratoare secreții, pulsoximetre, termometre digitale, concentratoare oxigen.

De asemenea, s-a cerut și suplimentarea organigramei personalului medical pentru Spitalul Slatina și modalitățile de asigurare a acestuia pentru a gestiona episodul de recrudescență a COVID-19.

„La SJU Slatina, având în vedere deficitul actual al organigramei (personal auxiliar 36 în ATI și 11 în Bl (Boli Infecțioase), asistenți medicali 9 în ATI și 6 în BI, medici 10 în ATI și 1 în Bl, în situația unui nou val pandemic suplimentar față de organigramă: 20 asistenți medicali în ATI, 10 în Bl, iar medici 4 în ATI și 3 în Bl”, se mai precizează în comunicatul specialiștilor de la Direcția de Sănătate Publică.

În privința spitalelor din Caracal, Balș și Corabia, aici se va delega personal din alte secții, procedură ce a mai fost folosită și în valurile anterioare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți