Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt continuă și anul acesta să angajeze asistenţi maternali prin proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în care este partener. Până acum, au fost încadrate doar opt dintr-un total de 20 persoane câte sunt căutate, iar alte două participă la această dată la cursul de formare inițială în această meserie.
Încă de la începutul anului 2019, DGASPC Olt, în calitate de partener în proiect, şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Copii şi Adopţie, în calitate de beneficiar, desfăşoară o campanie de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în judeţul Olt, care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti.
Iar din 1 ianuarie 2021 şi până în prezent au fost depuse la sediul Direcției de Protecție a Copilului nu mai puţin de 28 de cereri de evaluare de olteni care doresc să devină asistenţi maternali şi, dintre acestea, zece au fost evaluate favorabil, o cerere este în curs de evaluare, iar 17 au fost respinse. Totodată, de la începutul anului și până în acest moment au fost angajați opt asistenți maternali profesioniști, în present fiind în desfășurare un nou curs de formare inițială în meseria de asistent maternal profesionist la care participă două persoane.
DGASPC Olt a informat și în august unități administrative teritoriale din județ, în vederea continuării procesului de angajare a asistenților maternali. „În cursul acestei luni, DGASPC a informat patru primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, se arată într-un comunicat remis de instituţie.
Întrucât în anul 2021 obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali noi, direcția face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să aibă o astfel de meserie, să ia legătura prin fax la nr. 0249.412.692, telefon nr. 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.
Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali, mai transmit reprezentanţii DGASPC Olt.