10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

CJ Olt anunță că s-a dat start modernizării DJ 642 Stoenești – Giuvărăști

- Advertisement -

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat miercuri ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Drumului Județean (DJ) 642 Stoenești, intersecție cu Drumul Național 6 – European 70 – Giuvărăști, limită județul Teleorman. Potrivit unui comunicat remis de CJ Olt sunt nouă localități care în urma realizării acestei investiții, a cărei valoare se ridică la aproximativ 82 milioane lei, finanțarea fiind cu bani europeni, vor avea parte de infrastructură la standarde europene.

Puțin peste 46 de kilometri de drum ar urma să fie modernizați.

„Nouă localități – Stoeneşti, Gostavăţu, Băbiciu, Scărişoara, Rusăneşti, Cilieni, Tia Mare, Izbiceni, Giuvărăşti – vor beneficia de infrastructură modernă, în urma implementării acestui obiectiv de investiții. Proiectul are o valoare de 81.957.600 lei, finanțați din fonduri europene, și prevede modernizarea a 46,119 kilometri de drum județean”, se arată în comunicatul CJ.

Odată cu acest tronson al DJ 642, dar și cu modernizarea DJ 546 de la Dăneasa până la Verguleasa, investiție realizată în proporție de 60%, Consiliul Județean reușește modernizarea a peste o sută de kilometri de drumuri județene, precum și atragerea a peste 200 de milioane de lei fonduri nerambursabile. „Alături de modernizarea DJ 546 Dăneasa – Slatina – Verguleasa, un alt proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, al cărui stadiu fizic de execuție este de 60%, Consiliul Județean Olt va reuși modernizarea a peste 100 de kilometri de drumuri județene și atragerea a peste 200 milioane lei fonduri nerambursabile”, se mai precizează în comunicat.

Autoritățile județene transmit că obiectivul principal al celor două proiecte este acela de a lega sudul județului Olt cu Portul Corabia, municipiul Slatina și nordul județului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți