17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Raluca Turcan, la Slatina: „De la începutul anului, în Olt a crescut numărul angajatorilor cu aproximativ 300 și cu aproximativ 1.400 cel al angajaților”

- Advertisement -

Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, a fost miercuri într-o vizită de lucru în municipiul Slatina, unde s-a întâlnit cu reprezentanții a doi mari angajatori de pe platforma industrială, iar în urma unei întrevederi și cu reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate din subordinea ministerului, a susținut și o conferință de presă. Ministrul Muncii a declarat că la nivel naţional au fost create aproximativ 120.000 de locuri de muncă pe perioadă nedeterminată, în timp ce în județ au fost angajate aproximativ 1.400. Situația prezentată este numai cea de la începutul anului, Turcan spunând că în Olt a crescut și numărul angajatorilor cu aproximativ 300. Totodată, reprezentantul Guvernului României a vorbit și despre sprijinul acordat de la Centru mediului de afaceri din județ în perioada stării de urgență și a stării de alertă, acesta fiind de aproximativ 80 de milioane de lei.

„Sunt în județul Olt alături de domnul prefect al județului (Florin Homorean n.r.) și de colegii mei, doamna președinte a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (Maria MAreș n.r.) și inspectorul general de stat în Inspecția Muncii (Dantef Bratu n.r.), iar obiectul acestei deplasări îl reprezintă discuțiile punctuale cu angajatori și anagajați pentru investiții, locuri de muncă și dezvoltare. (…) Vreau să vă ofer câteva cifre care să arate că acest Guvern, dincolo de faptul că și-a asumat această direcție a investițiilor și a creerii de locuri de muncă, a și făcut lucrul acesta. Pe perioada stării de urgență și a stării de alertă am sprijinit mediul de afaceri, la nivelul județului Olt doar, aproximativ 80 milioane de lei, la nivel național cu aproximativ 7,3 miliarde de lei și am salvat 1,4 milioane locuri de muncă. Acestea sunt cifre și date concrete. De la începutul acestui an s-au creat aproximativ 120.000 de locuri de muncă pe perioadă nedeterminată. Doar la nivelul județului Olt, numărul de angajatori a crescut cu aproximativ 300, iar numărul de angajați cu aproximativ 1.400. Doar ultima dată când am fost în Slatina și am avut acel târg al locurilor de muncă, vreau să știți că într-o zi s-au angajat 141 de persoane, dintre care 80% cu studii superioare. (…)”, a declarat ministrul Muncii în cadrul conferinței de presă.  

Raluca Turcan a mai spus că pentru a fi menţinut un trend de dezvoltare sustenabilă bazat pe investiţii şi pe pe locuri de muncă, se ține cont de două direcţii prioritare, acestea fiind pregătirea forţei de muncă şi digitalizarea şi flexibilizarea contractelor de muncă.

Totodată, ministrul Muncii a vorbit și de faptul că județul Olt are nevoie de dezvoltare, având în vedere faptul că la ora actuală sunt aproximativ 103.000 de pensionari la aproximativ 73.000 de angajați, iar pe viitor va exista o problemă de sustenabilitate, dar și un potențial de dezvoltare economică.    

„Județul Olt are nevoie ca de aer de dezvoltare. Vă dau doar un argument. Avem aproximativ 103.000 de pensionari la aproximativ 73.000 de angajați, ceea ce arată că pe termen lung există o problemă de sustenabilitate, dar în același timp și un potențial de dezvoltare. V-am spus că a crescut numărul de angajatori și numărul de angajați, inclusiv sprijinul pe măsurile active pe care le-am acordat la nivelul județului Olt a fost de aproximativ 80 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că există potențial de dezvoltare economică. Și atunci, împreună cu prefectul, împreună cu instituțiile de la nivelul județului, urmărim țintit această parte de dezvoltare. Am avut întâlniri cu doi mari agenți economici astăzi (miercuri n.r.), care împreună au aproximativ 5.500 de angajați, mă refer la ALRO și Prysmian Group, și, de asemenea, acești doi mari angajatori marchează viața a mii de oameni de la nivelul județului Olt. Nu fac lucrul acesta de complezență, ci avem constituite și grupuri de lucru la nivelul ministerului, din care fac parte și reprezentanți ai acestora, tocmai pentru a fi cu adevărat în serviciul public, în calitatea noastră de ministru al Muncii și de șefi de instituții care trebuie să sprijine ocuparea”, a adăugat Raluca Turcan.

Conferința de presă susținută de ministrul Muncii la Slatina, în integralitate

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți