10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

CJ Olt a alocat bani pentru asfaltarea mai multor drumuri. Printre ele și cel de pe barajul Slatina – Slătioara

- Advertisement -

Ședință extraordinară marți, 14 septembrie, în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, în cadrul căreia consilierii județeni au aprobat mai multe proiecte, printre acestea și cel privind rectificarea bugetară. Comunele Șopârlița, Slătioara și Tătulești au primit bani pentru a asfalta drumuri județene și comunale, sumele alocate fiind cele defalcate din taxa pe valoare adăugată pe anul 2021. Cea mai mare sumă a fost acordată comunei Slătioara, pentru a continua lucrările de asfaltare a barajului care leagă municipiul Slatina de această localitate din vecinătate. Cu fondurile alocate acum nu se vor finaliza lucrările de pe acest baraj, spune Marius Oprescu, președintele CJ, însă a promis că va ajuta primarul Savu Ungureanu cu bani, pentru a termina proiectul, și la începutul anului următor.

„Vorbim de cotele defalcate venite de la bugetul statului pentru drumurile județene și comunale, o parte au rămas la CJ Olt, pentru întreținerea drumurilor județene, iar o parte din ei au mers la trei localități, unde au probleme cu drumurile și am stabilit aceste sume pentru ei, fiind tot drumuri de interes județean. A primit bani și Slătioara, pentru drumul de pe baraj, noi am promis că-l ajutăm pe primar să-l asfalteze, fiind un drum de interes județean. O parte din bani i-am dat la începutul anului, când am făcut bugetul, și o parte acum. Nu-l terminăm, o să mai dăm și la începutul anului viitor, probabil că alte sume nu vor mai apărea anul acesta. Dacă mai apar bani, vom fi alături de primăriile din județul Olt”, a declarat Marius Oprescu.

Pentru acest an, s-a aprobat repartizarea influenței la suma defalcată din TVA în cuantum de 8.369 mii lei pentru întreţinerea şi repararea reţelei de drumuri judeţene din Olt, în lungime totală de 1.055,757 kilometri, și pentru întreținerea drumurilor comunale, acestea fiind repartizate astfel: județului Olt – suma de 7.319 mii lei, iar suma de 1.050 mii lei către UAT Slătioara – 600 mii lei, UAT Șopârlița – 300 mii lei și UAT Tătulești – 150 mii lei.

„Din fondul de rezervă am alocat sume pentru toate primăriile, mai puțin pentru cele trei care au luat bani pentru drumuri județene, practic fiecare primărie a primit minimum 50.000 de lei, restul au primit diverse sume în funcție de problemele pe care le au și pe care au reușit să le justifice și le-au solicitat. Banii se duc punctual pentru ce au fost solicitați, nu intră în bugetul general ca să-i cheltuie cum vor dânșii”, a mai spus șeful forului județean.

În privința rectificării bugetare de la nivel național, primăriilor din Olt le-a fost alocată suma de 6,6 milioane lei, însă sumele care vor fi repartizate ar urma să fie calculate printr-o formulă de la Finanțe, prin ordin de ministru, declară președintele CJ Olt.  

„La rectificarea bugetară, UAT-urile din județul Olt au primit șase milioane șase sute, sume care urmează, după o formulă de la Finanțe, prin ordin de ministru, să fie repartizate. Efectiv este o împărțeală după o formulă, nu știu exact cum vor arăta sumele, pentru că nu am văzut acel ordin de ministru, pentru că nu a apărut până în momentul de față. CJ Olt nu a primit bani la această rectificare bugetară, dar în afară de suma pentru drumurile județene și 800 de mii de lei pentru căminele de bătrâni, alte sume CJ Olt nu a primit. Asta a fost viziunea Guvernului pentru toată țara în ceea ce privește UAT-urile. Nu doar județul Olt a fost nedreptățit și, din păcate, nu au fost atenți la toate semnalele pe care le-au tras toate UAT-urile din țară, pentru că situația de la nivelul județului – comune, orașe, municipii este aceeași în toată țara, nu numai la noi. Să știți că și UAT-urile conduse de primari PNL au aceleași probleme ca și ale noastre. Noi ne întâlnim permanent în cadrul stucturilor asociative, toată lumea are aceleași probleme. Am făcut și o adresă scrisă, din păcate semnalele pe care le-am tras nu au fost auzite și asta a fost viziunea privind rectificarea bugetară”, a adăugat Marius Oprescu.

Care sunt sumele de bani primite de primăriile oltene din fondul de rezervă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți