6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Inspectorii de muncă, controale la service-urile auto din județ pentru depistarea muncitorilor la negru

- Advertisement -

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au desfășurat, între 6 și 8 septembrie, campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 4520. S-au efectuat verificări la aproximativ 20 se service-uri auto din județ, iar deficiențele constatate nu au întârziat să apară. Inspectorii de muncă au dat și un avertisment.

„În perioada campaniei, inspectorii de muncă din Olt au efectuat 19 controale la angajatorii din domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor, în urma acestor verificări fiind dispuse șapte măsuri de remediere a deficiențelor constatate și a fost aplicat un avertisment pentru netransmiterea elementelor contractului individual de muncă cel târziu în ziua anterioară începerii activității”, se arată într-un comunicat remis de Inspecția Muncii.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în timpul controalelor la service-urile auto au fost: neachitarea drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul individual de muncă; netransmiterea elementelor contractului individual de muncă cel târziu în ziua anterioară începerii activității; nerepartizarea programului de muncă pentru salariații cu timp parțial; neîndeplinirea obligației angajatorului de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit al programului de lucru. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți