10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 160 de șoferi au rămas fără permisul auto, într-o săptămână. Au comis mai multe abateri pe șoselele din Olt

- Advertisement -

Drumurile publice din județul Olt au fost luate cu asalt de polițiștii rutieri și de ordine publică, care săptămâna trecută au acționat în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Abaterile comise în trafic nu au întârziat să apară, iar peste 160 de conducători auto au rămas fără permis, printre ei fiind și un vitezoman suprins de aparatul radar cu 135 de kilometri pe oră pe un tronson de drum din municipiul Slatina, unde limita de viteză era de 50 de kilometri pe oră. Alți șoferi s-au ales cu dosare penale pentru consum de alcool.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, zilnic, în perioada 6 – 12 septembrie, s-a acționat pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, verificarea respectării regimului legal de viteză, prevenirea și sancționarea abaterilor săvârșite de către pietoni, căruțași, bicicliști, dar și pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 1.521 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 661.635 de lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 162 de permise de conducere, dintre care 79 pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 de kilometri pe oră (Km/h), 28 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat, 21 pentru efectuarea de depășiri neregulamentare și 34 pentru alte abateri, fiind retrase şi 55 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 11 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, șase fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, patru pentru conducere fără permis şi unul pentru refuzul de recoltare mostre biologice.

Infracțiuni comise la Izbiceni și Slatina

Doi șoferi au fost depistați în trafic băuți, unul dintre ei neavând permis de conducere, și s-au ales cu dosar penal. Totodată, un conducător auto conducea cu 135 km/h pe un tronson de drum de 50 km/h.

Vineri, 10 septembrie, ora 20:32, în comuna Izbiceni, a fost depistat un bărbat, de 58 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Și în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00:24, pe strada Primăverii, din municipiul Slatina, a fost depistat un tânăr de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Duminică, 12 septembrie, la ora 15:07, pe strada Carol I, din municipiul Slatina, a fost depistat un vitezoman. Este un tânăr, în vârstă de 29 de ani, care a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 135 de km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 de km/h. Acesta a fost amendat cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți