14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

84 de cazuri noi de Coronavirus, raportate în județul Olt. Autoritățile au anunțat și un deces

- Advertisement -

Un alt record înregistrat miercuri la nivelul județului. Cifrele Grupului de Comunicare Strategică și ale specialiștilor Direcției de Sănătate Publică arată că au fost raportate 84 de infecții noi cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei și până acum fiind de nu mai puțin de 15.323 de persoane din Olt infectate cu virusul ucigaș. Din păcate, în ultima zi, s-a înregistrat și un nou deces.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 73 ani, din mediul urban, decesul acestuia fiind cel de-al 399-lea al unui oltean care a murit de la începutul pandemiei și până la această dată ca urmare a infecției COVID-19.

Persoana din județ s-a internat în data de 25 august la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în aceeași zi fiind și diagnosticată cu SARS-CoV-2. Din nefericire, marți, 14 septembrie, aceasta a pierdut lupta cu boala, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie, pneumonie acută și infecția cu noul Coronavirus. Și această femeie, ca de altfel majoritatea oltenilor care au murit după ce au fost confirmați cu virusul ucigaș, a avut boli asociate grave, iar acestea sunt diabet zaharat tip II și hipertensiune arterială.

În privința altor pacienți internați în spitalele din Olt, deja diagnosticați cu COVID, la această dată sunt 12 care au avut pozitiv la retestare.

Iar incidența infecțiilor cu SARS-CoV-2, cumulată la 14 zile, aceasta este miercuri de 0,98 la mia de locuitori, în creștere față de ziua anterioară.

Situația epidemiologică la zi

15.323 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

84 cazuri noi

14.490 persoane vindecate de la începutul pandemiei

96 olteni internați

13 pacienți pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale unităților medicale din județul Olt

336 persoane aflate în izolare la domiciliu

409 persoane aflate în carantinare la domiciliu

84.433 teste efectuate de la începutul pandemiei, 314 dintre acestea fiind în ultima zi

399 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți