77 de primării din Olt au contracte încheiate cu OCPI pentru efectuarea lucrărilor de cadastru general

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt anunță că a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 77 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județ din totalul de 79 eligibile. Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din Olt în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2021, este de puțin peste 12,4 milioane lei. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), iar deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Olt.

„Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Olt, conform listei atașate. Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Olt trebuie să găsească prestatori în termen de 60 de zile de la data încheierii contractului de finanțare. În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară”, se arată într-un comunicat remis de OCPI.

Potrivit sursei citate, până în prezent, din totalul de 112 localități oltene, s-au cadastrat în proporție de 100% un număr de nouă comune. Este vorba despre Brastavățu, Brebeni, Iancu Jianu, Milcov, Oboga, Valea Mare, Vădastra, Vișina și Vișina Nouă, în timp ce în alte 15 UAT-uri se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de localitate, cât și pe sectoare cadastrale.

„PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor. Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web  a ANCPI, www.ancpi.ro”, se mai precizează în comunicat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<