11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Polițiștii din Olt au descins în localități din mai multe județe. Cercetările, într-un dosar penal de evaziune cu produse de balastieră

- Advertisement -

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat, joi dimineața, 34 de percheziții domiciliare la sediile unor persoane juridice din județele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea, Prahova, Ilfov, Gorj, Caraș Severin și Teleorman. Descinderiele s-au efectuat într-un dosar de evaziune fiscală cu produse de balastieră și, potrivit unor surse din anchetă, mare parte dintre acestea au fost în județul Dolj, iar în Olt au avut loc în municipiul Slatina și comuna Iancu Jianu.

„Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea  Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licență și continuarea activității după suspendarea acordului de mediu sau a autorizației, respectiv a autorizației integrate de mediu”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

O firmă din județ ar fi efectuat activități miniere ilegale și au vândut agregate minerale după suspendarea acordului de mediu, prejudiciul cauzat fiind de peste 2,8 milioane de lei.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2011 – 2017, o societate comercială din județul Olt, ar fi desfășurat activități miniere fără permis sau licență și ar fi comercializat agregate minerale după suspendarea acordului de mediu, fără a plăti redevențele miniere datorate. Societatea este bănuită că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 2.861.215 de lei”, se mai arată în comunicatul IPJ.

Potrivit acelorași surse, firma anchetată este Marconf din Piatra Olt, iar în urma percheziţiilor din dimineața zilei de joi polițiștii au ridicat mai multe documente.

Descinderile oamenilor legii s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice din judeţele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea, Prahova, Ilfov, Gorj, Caraș Severin și Teleorman.

Sursă foto: Internet

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți