17.3 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Cardiologia Spitalului Slatina s-ar putea închide din cauza focarului de COVID de pe secție

- Advertisement -

21 de pacienți și cadre medicale de pe Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost diagnosticați cu virusul ucigaș SARS-CoV-2 și având în vedere numărul de persoane infectate aici este deja focar, motiv pentru care este luată în discuție ca această secție să fie închisă, o decizie în acest sens urmând a fi luată în cursul zilei de luni.

Nu sunt medici cardiologi infectați cu COVID-19, însă sunt zece pacienți, dar și 10-11 asistenți medicali și infirmieri.

„Analizăm varianta cu închiderea secției, în dimineața aceasta suntem toți la ședințe și analizăm această variantă. Situația este gravă. Din fericire, nu avem medici confirmați cu SARS-COV2, iar pacienții, în funcție de patologie, probabil, că îi vom interna în cadrul Secției de Medicină Internă. Medicii vor asigura consultațiile inter secții, iar noi analizăm posibilitatea suspendării activității pe Secția de Cardiologie până la lichidarea focarului. Vom anunța în cursul zilei de astăzi (luni n.r.) ce decizie s-a luat”, a declarat Angela Nicolae, manager al Spitalului Slatina.

Medicul Cătălin Pătru, epidemiolog al unității sanitare spune că totuși se vrea ca această secție să rămână deschis, deoarece este și singura din județul Olt care are Terapie Intensivă.

„Sunt multe cazuri, încă nu am luat o decizie privind închiderea Secției de Cardiologie, pentru că este singura secție din județ, avem și Terapie Intensivă Cardiologie. Încercăm cât putem să nu închidem secția. Este posibil să ajungem și acolo, dar nu s-a luat această decizie. Încă nu știm dacă vom ajunge să împărțim secția în COVID, non-COVID. În total, sunt 21 de cazuri cu toții, pacienți și cadre medicale. Testăm tot ce internăm, dar și personalul medical și pacienții care sunt infectați. Cadrele medicale confirmate acum unele sunt vaccinate, altele nu. Nu aș putea să spun unde se vor duce pacienții care vor avea probleme cardiologice, dar nici nu spun acum că se închide secția, este un scenariu, dar nu știu dacă vom ajunge aici. În funcție de evoluția focarului, vom lua o decizie”, a spus doctorul Pătru.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți