19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarul din Drăghiceni, cercetat de ANI pentru conflict de interese după ce a prelungit un contract soției sale

- Advertisement -

Ovidiu Florin Filip, primarul comunei Drăghiceni și fost viceprimar al aceleiași localități, a fost găsit în conflict de interese administrativ de Agenția Națională de Integritate, acesta fiind acuzat că în calitatea sa de viceprimar a prelungit un contract soției sale.

„În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a semnat la data de 1 noiembrie 2018 o Dispoziție referitoare la prelungirea contractului individual de muncă încheiat între CL Drăghiceni și soția persoanei evaluate și Actul adițional la acest contract, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76, alin. 1 și alin. 2 din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat remis de ANI.

Sursa citată mai arată că potrivit art. 70 din Legea 161 din 2003, „prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative”.

Totodată, articolul 71 din aceeași lege spune că „principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităților publice și funcțiilor publice sunt: imparțialitatea, integritatea, transparența deciziei și supremația interesului public”, în timp ce articolul 76, alineatele 1 și 2, tot ale Legii 161 arată că „(1) Primarii şi viceprimarii, (…) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I. (2) Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută”.

Nu este pentru prima dată când Primăria Drăghiceni este în atenția presei locale cu incidente din interiorul instituției publice. În primăvara anului 2017, primarul de atunci Ștefan Viorel Șoancă avea să fie reținut pentru abuz în serviciu și delapidare . Polițiștii au deschis la sediul primăriei, dar și la administratorii unor societăți care au avut contracte încheiate cu instituția administrativă. S-a deschis un dosar penal atunci care și acum este pe masa magistraților Judecătoriei Caracal, un nou termen de judecată al procesului fiind stabilit în data de 14 octombrie 2021.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți