19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patru copii, printre care unul de trei luni, internați cu forme ușoare sau medii COVID la Pediatria SJU Slatina

- Advertisement -

Chirurgul plastician Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Slatina a declarat că la începutul acestei săptămâni în unitatea medicală erau internați patru copii diagnosticați cu Coronavirus, unul având doar trei luni, însă formele de boală pe care aceștia le prezintă sunt ușoare sau medii.

„Avem și cazuri confirmate la copii. Dimineață (luni, 20 septembrie n.r.) erau doi copii confirmați, la unul din copii și mămica era pozitivă. Sunt internați la Pediatrie, cu forme ușoare sau medii de boală. După prânz s-au mai pozitivat alți doi copii, unul dintre ei are trei luni”, a declarat chirurgul Florin Popa.

În cazul în care apar și copii cu forme grave ale infecției cu virusul ucigaș SARS-CoV-2, reprezentanții SJU Slatina au vorbit cu cei ai unor unități sanitare din municipiul Craiova, cu secții de Anestezie și Terapie Intensivă destinate acestora, în vederea transferului acestora.

La Spitalul Slatina există un Sector Pediatrie COVID-19 de la începutul acestei luni, care funcționează în Blocul Materno-Infantil al celei mai mari unități spitalicești din județul Olt. Sunt 21 de paturi aici, minorii diagnosticați cu boala putând primi tratament de specialitate și îngrijirile medicale care se impun în cazul în care la Slatina sunt internați copii care au Coronavirus.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți