13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acțiune fulger în trafic. Tânăr din Orlea, amendat și lăsat fără permis după ce conducea un autoturism cu 186 km/h

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere și de ordine publică au acționat, în sistem integrat, sub coordonarea Direcției Rutiere, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În intervalul orar 15:00 – 21:00, oamenii legii au dat aproape 500 de amenzi pentru diverse abateri, iar un tânăr din Orlea, care conducea un autoturism cu 186 de kilometri pe oră (km/h), pe lângă faptul că a fost sancționat contravențional, a fost lăsat și fără permis.

Un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din comuna Orlea, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe varianta ocolitoare a municipiului Caracal – VO 6 G, fiind înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 186 de km/h, pe un sector de drum cu limita de 90 de km/h. Șoferul a fost amendat cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pe o perioadă de 90 de zile.

Aceeași contravenție, dar și cu permisul reținut pentru o perioadă de trei luni, a fost și un conducător auto depistat băut la volan. Un bărbat, în vârstă de 57 de ani, a fost depistat pe strada Izvorul Rece din orașul Piatra Olt, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,28 miligrame pe litru alcool (mg/l) pur în aerul expirat.

Peste 80 de polițiști olteni implicați în razia de amploare

În cadrul acțiunii de amploare au fost implicați peste 80 de polițiști olteni, în spijinul acestora venind și polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Argeș, Vâlcea, Dolj și Teleorman.

„În urma activităților desfășurate au fost aplicate 456 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 198.305 lei. Totodată, au fost reținute 67 de permise de conducere, dintre care 57 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, șase pentru alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și patru pentru alte abateri, fiind retrase și zece certificate de înmatriculare”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți