22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Crește numărul persoanelor care vor să se imunizeze anti COVID. Au mai devenit funcționale două fluxuri de vaccinare în Slatina și Caracal

- Advertisement -

Suntem în plin val patru al pandemiei COVID-19, iar în județ nu doar că se observă o creștere a numărului de persoane diagnosticate cu boala în ultima perioadă, dar și o creștere a numărului de persoane care vor să se imunizeze împotriva virusului ucigaș. Acesta este și motivul pentru care în Olt sunt operaționale șase centre de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 și odată ce a început și administrarea celei de-a treia doze de vaccin au devenit funcționale două fluxuri de vaccinare în municipiile Slatina și Caracal.

„Ca urmare a demarării efectuării dozei a treia de vaccin, în județul Olt, au mai fost operaționalizate câte două fluxuri de vaccinare în municipiile Slatina și Caracal. Programarea pentru administrarea celei de-a treia doze se realizează prin aceleași mijloace, atât prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare, dar și prin prezentarea directă la unul dintre centrele de vaccinare din județul Olt”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Centrele de vaccinare operaționale din județul Olt sunt următoarele:

Slatina – Fostul Colegiu Național Agricol „Carol I” – strada Strehareți, nr. 150, vaccin folosit: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen (Johnson & Johnson);

Caracal – Clădire Administrativă Parc – strada Aleea Bibian, nr. 1, vaccin folosit: Pfizer și Janssen;

Corabia – Sala de ședințe Complex San Siro – strada Carpați, nr. 66 A, vaccin folosit Pfizer-BioNTech, Johnson & Johnson;

Balș – Clădire Primărie – strada Nicolae Bălcescu, nr. 14, vaccin folosit: Pfizer, Janssen;

Scornicești – Ambulatoriul de Specialitate Scornicești – bulevardul Muncii, nr. 21, vaccin folosit: Pfizer-BioNTech;

Drăgănești Olt – Ambulatoriul de Specialitate al Centrului de Sănătate – strada Căpitan Drăgănescu, nr. 3, vaccin folosit: Pfizer și Johnson & Johnson.

Centrele de vaccinare sunt deschise zilnic, în intervalul orar 08.00-20.00.

Autoritățile mai informează că în județ continuă campania de vaccinare prin medicii de familie, cu vaccinul Janssen (Johnson&Johnson), care se administrează atât în cadrul cabinetelor medicilor de familie care și-au exprimat dorința de a vaccina, cât și în centrele de vaccinare din Slatina, Caracal, Corabia, Balș, Scornicești și Drăgănești Olt. Lista medicilor de familie din județ care administrează vaccinul Janssen poate fi găsită pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Olt.

„Informații suplimentare despre Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt prin care se stabilesc măsuri pentru fiecare localitate din județul Olt, în funcție de rata de incidență, se găsesc pe site-ul Instituției Prefectului, la Secțiunea „Activități – Situații de Urgență”: https://ot.prefectura.mai.gov.ro/. Informații suplimentare despre pandemia COVID-19 și vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 se găsesc pe site-ul Directiei de Sănătate Publică Olt: http://www.dspolt.ro/. Mulțumim cetățenilor județului Olt pentru interesul crescut în ceea ce privește vaccinarea împotriva acestui virus și îi asigurăm de toată disponibilitatea în adoptarea măsurilor atât de necesare pentru asigurarea și menținerea unui mediu sigur pentru toți oltenii”, se mai precizează în comunicatul remis de Prefectura Olt.

Vaccinările la zi

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva noului Coronavirus până în prezent, la nivelul județului Olt au fost repartizate 157.095 doze de vaccin, care au fost distribuite centrelor de vaccinare.

Numărul de persoane vaccinate anti COVID-19 cu produsele biologice Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Janssen (Johnson & Johnson), în ultimele 24 ore – 1.004

Număr doze de vaccin realizate împotriva COVID-19 până în data de 30 septembrie – 156.432 doze.

  • doza I – 73.634 doze (61.521 doze de Pfizer + 6.339 doze de Moderna + 5.774 doze de AstraZeneca);
  • doza II – 70.192 doze (58.864 doze de  Pfizer-BioNTech + 6.010 doze de Moderna + 5.318 doze de AstraZeneca);
  • doza III – 949 doze (907 doze de Pfizer + 42 doze de Moderna);
  • 11.657 doze Johnson & Johnson.

156.432 doze realizate, din care:

  • 121.292 persoane vaccinate cu produsul biologic Pfizer- BioNTech;
  • 12.391 persoane vaccinate cu produsul biologic Moderna;
  • 11.092 persoane vaccinate cu produsul biologic AstraZeneca;
  • 11.657 persoane vaccinate cu produsul biologic Janssen.
  • Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, în ultima zi – 0
  • Numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare de la debutul campaniei de vaccinare anti COVID: 32 reacții, dintre care: 20  reacții generale – etapa I; zece reacții adverse – etapa a-II-a; două reacții adverse – etapa a-III-a.

Număr persoane vaccinate împotriva infecției SARS-CoV-2 în centrul de tip Drive-Through din Percul Tineretului Slatina, în perioada 14 mai – deschidere și 15 septembrie – închidere, este de 4.556, 2.270 fiind cu Pfizer și 2.286 cu Johnson & Johnson.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți