22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. Pacienții sunt scoși pe geam

- Advertisement -

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. A fost activat planul roșu de intervenție. Se încearcă evacuarea cât mai rapidă a pacienților, ei urmând să fie transferați la alte unități sanitare.

UPDATE 10.27. De la ISU Călărași și ISU Ialomița au fost trimise echipaje pentru a ajuta la transferul pacienților.

UPDATE 10.24. Intervenția este complexă, în imagini fiind surprinși pacienți scoși unii dintre ei pe geam.

În fața unității sanitare au fost aduse paturi de teraie intensivă și mașini de terapie intensivă, care sunt construite special pentru astfel de situații.

Pompierii intervin cât mai repede, deoarece în secție sunt instalații de oxigen. Ei intră pe geamul de la primul nivel al unității, intră în saloane și caută dacă au mai rămas persoane în interior.

UPDATE 10.18. Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat pentru Digi24 că spitalul este în subordinea primăriei.

El a adăugat că nu sunt victime sau răniți.

La nivelul spitalului a fost activat planul alb, care înseamnă evacuarea UPU și a secției ATI, respectiv a personalului medical și a pacienților, a spus Lupu.

Pacienții care au nevoie de îngrijire vor fi duși la Spitalul Județean Constanța. 

Mihai Lupu nu a putut spune care este cauza izbucnirii incendiului.

Spitalul este foarte vechi, de 60 – 70 de ani, a subliniat Lupu, care a adăugat că auditurile energetice trebuie făcute cât mai frecvent.


În zonă este foarte mult fum. Flăcările au izbucnit la primul nivel al clădirii. Nu se știe momentan dacă a fost în secție sau într-un cabinet medical.

Se încearcă evacuarea cât mai rapidă a pacienților care erau în secție. Intervenția este dificilă pentru că în ATI sunt pacienți care nu se pot deplasa singuri.

La fața locului au fost trimise ambulanțe pentru a prelua pacienții. Fiecare pacient va fi evaluat în funcție de starea de sănătate și de eventuale consecințe ale acestui incendiu. Se încearcă găsirea unui loc pentru fiecare dintre acești bolnavi în alte spitale.

Pompierii de la ISU Constanța sunt la fața locului cu autoscară pentru a stinge incendiul și pentru a salva persoanele care se află în unitatea sanitară.

Incendiul a fost semnalat la 112.. Imediat a fost activat planul roșu de intervenție.

Dacă situația o va impune, vor fi chemați de acasă și alți pompieri.

Știre în curs de actualizare.

sursa: Digi24.ro 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți