Senatorul PSD Paul Stănescu: „Alegeri anticipate! Se poate!”

Paul Stănescu, senator de Olt și secretar general al PSD, a făcut o nouă declarație politică la sfârșitul acestei săptămâni, spunând că pot avea loc alegeri anticipate, deși Klaus Iohannis, președintele României, susține că acestea sunt imposibil de organizat.

„Președintele Iohannis susține în mod ipocrit că alegerile anticipate sunt imposibil de organizat. Că nu ne dă voie Constituția. Însă, în ianuarie 2020 el, împreună cu tovarășul de drum, Orban, își doreau alegeri anticipate odată cu cele locale. Motivul? Nu aveau o majoritate parlamentară. Au renunțat la demers pentru că începuse pandemia și trebuiau să se prefacă că gestionează criza. Pentru că, în realitate, au gestionat doar interesele lor politice și financiare. Spitalele sunt astăzi sufocate de iresponsabilitatea liberală, iar oamenii mor cu zile”, a declarat parlamentarul de Olt.

Senatorul Stănescu mai spune că liberalii sunt acum din nou lipsiți de majoritate parlamentară, însă anticipatele nu mai sunt pe placul lui Iohannis. Parlamentarul social democrat este și cel care susține că aceste alegeri se pot face. 

„Liberalii sunt, în acest moment, lipsiți din nou de o majoritate parlamentară. Dar, ce să vezi, anticipatele nu mai sunt pe placul lui Iohannis. Pentru că PNL-ul nu mai este în grațiile electoratului. Românii și-au dat seama că sunt fanfaroni și ipocriți, iar toate guvernele lui au eșuat. Superman Cîțu e căzut în cap. Anticipatele se pot face! Dacă există voință politică să clarificăm și să stabilizăm scena politică, calendarul poate fi stabilit. Însă dacă președintele preferă să sacrifice țara, decât să le ofere românilor șansa de a judeca performanța partidelor, atunci înseamnă că s-a rupt total de realitate. Iohannis este obligat să pună umărul la declanșarea alegerilor anticipate, altfel va deveni cu acte în regulă groparul României. Pentru că dacă menținem actuala matematică parlamentară vom trăi într-o criză politică perpetuă”, a mai adăugat senatorul Paul Stănescu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<