13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenzi de peste 20.000 de lei pentru organizatorii unor nunți și botezuri în Caracal și Slatina, în contextul pandemiei COVID

- Advertisement -

Au fost zile de week-end, iar în municipiile Slatina și Caracal, în intervalul orar 20:00-24:00, oamenii legii au intensificat activitățile de informare, dar și de verificare a respectării măsurilor de prevenire și combatere a virusului COVID-19, privind organizarea de evenimente private. Neregulile constatate nu au întârziat să apară, mai mulți organizatori de nunți și botezuri în cele două localități fiind amendați cu peste 20.000 de lei pentru depășirea numărului de participanți și primirea unor persoane nevaccinate.

„În serile de vineri și sâmbătă, în municipiul Caracal, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei, organizatorului evenimentului (nunți, botezuri etc.), două pentru depășirea numărului maxim de persoane și 11 pentru participarea persoanelor nevaccinate la evenimente. De asemenea, în municipiul Slatina a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 2.500 de lei organizatorului unei nunți, pentru participarea persoanelor nevaccinate la eveniment”, a declarat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Având în vedere că incidența infecțiilor SARS-CoV-2 este mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori, reprezentantul IPJ a ținut să amintească condițiile de participare la nunți, botezuri și alte evenimente private, în conformitate cu Hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Olt. La depășirea incidenței cumulate la 14 zile, de 6 la 1.000 de locuitori, se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau în exterior. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Avertismente pentru șapte persoane nevaccinate, identificate pe stradă după ora 20:00

Poliţiştii, împreună cu jandarmi, polițiști locali și specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Olt, sub autoritatea Prefecturii, au desfășurat în ultimele 48 de ore mai multe acțiuni cu caracter preventiv, în contextul noilor modificări legislative privind prevenirea infectării cu COVID-19.

S-au verificat zonele aglomerate, operatorii economici, spațiile comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV 2.

Peste 320 de forţe de ordine au participat la misiuni, fiind controlate 130 de societăți comerciale, precum şi 228 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 3.500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 27.500 de lei, dintre care 123 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 5.000 de lei, 14 aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiu închis (nunți, botezuri etc.) pentru care au fost instituite restricții, în valoare de 22.500 de lei, și șapte aplicate persoanelor fizice, nevaccinate, identificate pe stradă după ora 20:00, sancționate cu avertisment.

Autoritățile fac precizarea că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6 la o mie de persoane, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise. Totodată, pentru localitățile în care incidența este mai mică de 6 la 1.000 de locuitori, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți