Peste 200 de mijloace de transport persoane, verificate de polițiști în contextul pandemiei cu Coronavirus. Zeci de amenzi aplicate

Poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere și de ordine publică au acționat luni dimineață, în sistem integrat, pe drumurile publice din județ, pentru verificarea modului în care se efectuează transportul public de persoane, în context COVID-19. Peste 200 de mijloace de transport persoane au fost controlate, în urma neregulilor constatate fiind aplicate zeci de amenzi pentru nerespectarea prevederilor Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Coronavirus.

„În urma activităților desfășurate între orele 06:00 – 09:00, au fost verificate 205 autovehicule de transport public de persoane, fiind aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 16.295 de lei. Dintre acestea, 55 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare totală de 11.250 de lei”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Printre șoferii de microbuze sau autobuze ce au fost amendați se numără unul care nu purta mască și transporta mai mulți călători decât numărul de locuri pe scaune, dar și unul care circula cu ITP-ul expirat.

„Un bărbat, a fost depistat pe strada Drăgănești, din municipiul Slatina, în timp ce efectua transport public de persoane, cu un autobuz, fără a purta masca de protecție. De asemenea, acesta a transportat mai multe persoane decât numărul maxim de locuri prevăzut pe scaune. Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.500 de lei, pentru cele două abateri constatate. Tot pe strada Drăgănești, din municipiul Slatina, polițiștii au depistat un alt bărbat, în timp ce conducea un microbuz de transport public de persoane, având Inspecția Tehnică Periodică (ITP n.r.) expirată. Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare”, a mai spus reprezentantul IPJ.

Potrivit sursei citate, acțiunea fulger din trafic a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, în perioada stării de alertă, prin: deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto; verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente; respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare; verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz; testarea  alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport; valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului; depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane; respectarea Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane, precum si pasagerii acestora.

Polițiștii mai recomandă tututor persoanelor care se deplasează cu mijloace de transport în comun să poarte masca de protecție, să păstreze distanța și să respecte normele de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<