CAO are șantiere deschise în 20 de localități oltene

Compania de Apă Olt transmite că în prezent are deschise șantiere în 20 de localități din județ Olt unde se lucrează la reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dezvoltarea infrastructurii de apă si apă uzată în județul Olt, în perioada 2014 – 2020”.

Echipele de muncitori ale CAO se află în prezent în localități precum municipiul Slatina, orașele Piatra Olt, Drăgănești Olt, Scornicești și Potcoava, dar și în 15 comune.

„În acest moment se lucrează în Slatina, Piatra Olt, Drăgănești Olt, Scornicești, Potcoava, Găneasa, Vișina, Șerbănești, Crâmpoia, Dăneasa, Bălteni, Perieți, Schitu, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Rusănești, Tia Mare, Izbiceni și Giuvărăști. Sunt lucrări complexe, executate la mare adâncime, în anumite locuri până la 5 – 6 metri. În funcție de zona unde se excaveaza și de compoziția solului, pot să apară și surpări de teren, toate aceastea cauzând disconfort cetățenilor care locuiesc în zonele unde se lucrează”, se arată într-un comunicat remis de companie.

În plus, din cauza ploilor din ultimele săptămâni, lucrările au stagnat, dar vor fi reluate atunci când vremea va permite, mai spun reprezentanții CAO: „Firmele de construcții care execută aceste lucrări au obligația să aducă străzile la stadiul inițial. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar lucrările pe care le facem azi sunt pentru confortul și siguranța de mâine!”.

În următorii doi ani, Compania de Apă Olt anunță că va investi 241.491.807 de euro, fonduri europene, în 25 de localități din județul Olt. Rețelele de alimentare cu apă se vor extinde pe 221 de kilometri, iar 96,5 km rețele de distribuție se reabilitează. Rețelele de canalizare se vor extinde cu 259 kilometri și se vor reabilita pe 38 de kilometri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<