5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Două autoturisme s-au izbit violent pe DN 65 – E 574, la Negreni. Mai multe persoane rănite

- Advertisement -

Grav accident de circulație, luni dimineața, pe Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574 , în zona satului Negreni al orașului Scornicești. În urma impactului violent dintre cele două autoturisme, traficul a fost complet blocat pe tronsonul de drum, reprezentanții Centrului InfoTrafic al Poliției Române anunțând că sunt și persoane care au avut nevoie de acordarea primului ajutor. Este vorba de patru persoane, printre care și un băiat de patru ani.

În jurul orei 08:10 s-a produs coliziunea și potrivit InfoTrafic se estimează reluarea traficului după o jumătate de oră.

Mai multe echipaje de pompieri, dar și cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt, s-au deplasat la fața locului pentru acordarea de îngrijiri medicale victimelor.  

„Echipaje din cadrul Stației Scornicești și Detașamentului Slatina, cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru intervenție și descarcerare și două echipaje SMURD, au intervenit, pe DN 65 – E 574, în zona localității Negreni, pentru acordarea îngrijirilor medicale victimelor unui accident rutier. În accident au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane. Trei erau într-un autoturism, printre care și un minor, și doar șoferul în cel de-al doilea vehicul. Toate victimele sunt conștiente”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Sursă foto: Amator

Cine sunt persoanele care au avut nevoie de primul ajutor

Unul dintre șoferi a avut nevoie de intervenția pompierilor de la descarcerare pentru a fi scos dintre fiarele contorsionate ale mașinii sale. Încă trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Șoferul unuia dintre autoturisme, în vârstă 78 de ani, a rămas încarcerat și a fost necesară intervenția pompierilor de la descarcerare. Pacientul, conștient, politraumatizat, a fost transportat de echipajul SMURD Scornicești la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina. O femeie, în vârstă de 33 de ani, din localitatea Daneți, județul Dolj, a fost transportată la UPU Slatina, cu traumatism cranio-cerebral și traumatism cranio-facial. Tot la UPU Slatina au ajuns și minorul, în vârstă de patru ani, și tatăl acestuia, în vârstă de 40 de ani, fără urme vizibile de traumă”, a spus Alin Băsășteanu.

Polițiștii rutieri, cercetări la locul evenimentului

La accidentul produs între Negreni – Scornicești și Optași Măgura au intervenit și polițiștii pentru a face cercetări.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Din primele verificări, aceștia au constatat faptul că în eveniment au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane. Într-un autoturism se afla doar șoferul, respectiv un bărbat, în vârstă de 78 ani, din municipiul Câmpulung, județul Argeș, iar în celălalt se aflau trei persoane, respectiv șoferul, un bărbat în vârstă de 40 de ani, și doi pasageri, o femeie de 33 de ani și un minor de 4 ani, toți din comuna Daneți, județul Dolj. În urma coliziunii, cele patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Șoferul, în vârstă de 40 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Celălalt conducător auto nu a putut fi testat, urmând a-i fi recoltate probe biologice de sânge, la unitatea spitalicească, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți