12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cum vor recupera elevii cele două săptămâni de vacanță. Sorin Cîmpeanu: „Există mai multe variante”

- Advertisement -

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri seară, că se va decide abia după revenirea din vacanţa de două săptămâni când se va recupera această perioadă.

Există mai multe variante pentru recuperarea orelor pierdute, dar reprezentanții Ministerului se vor consulta pentru o decizie finală cu elevii și profesorii. Hotărârea e nu va fi luată înainte de revenirea din vacanță, potrivit ministrului.

„Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe (cât se poate), şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie”, a adăugat Cîmpeanu.

El a precizat că after school-urile nu sunt reglementate de Ministerul Educației, astfel că pot funcționa. Totuși, acestea trebuie să desfășoare activitățile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.

„Afterschool-urile organizate în regim privat nu funcționează cu aplicarea cadrului legal stabilit de legea nr. 1/2011 a Educației Naționale, cu modificările și completările ulterioare. Acestea funcționează în afara unităților de învățământ și nu sunt reglementate de Ministerul Educației . Acestea au obligația să respecte regulile generale de siguranță sanitară”, spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile și grădinițele se vor închide începând de luni, 25 octombrie. 

„Până vă convingeți să vă vaccinați este nevoie de restricții. Școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, precum și prin personalul care se îmbolnăvește. În mod normal, de luni, este vacanță pentru cei mici. Astăzi (miercuri – n.r.) s-a decis că vacanța va fi valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu. Două săptămâni va fi vacanță, începând de luni”, a declarat Iohannis. 

Potrivit structurii anului școlar, în perioada 25-31 octombrie, ar fi fost vacanță doar pentru elevii din învățământul primar și pentru copiii din grădinițe. În urma discuțiilor de la Cotroceni, s-a decis ca toți elevii să intre în vacanță pentru următoarele două săptămâni. 

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți