18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Arafat: Suntem de câteva zile la un platou. Există tendință de scădere, dar numărul cazurilor noi este încă mare

- Advertisement -

România este pe un platou în privința cazurilor de COVID-19 și înregistrează tendință de scădere ușoară de la o zi la alta, însă, din păcate, numărul de cazuri la ATI sugerează că vor fi în continuare zile cu multe decese, a spus, vineri, șeful DSU, Raed Arafat.

„Este clar că suntem deja de câteva zile la un platou. Există tendință foarte ușoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru, nu putem să tragem concluzii până nu va fi un lucru consistent și până nu vedem care va fi viteza cu care va scădea numărul cazurilor noi.

Numărul de cazuri este foarte mare și în continuare va produce presiuni asupra sectorului sanitar, asupra secțiilor de Terapie Intensivă și asupra UPU.

În 22 octombrie, aveam 1848 de pacienți la ATI, acum avem 1875. Chiar dacă există un platou, totuși numărul cazurilor de ATI a crescut.

Din păcate, încă ne situăm la un număr mare de decese, astăzi având 481, în unele zile am depășit și pragul de 500 de decese. Numărul deceselor este corelat și cu numărul cazurilor din terapie intensivă, iar creșterea cazurilor din ATI poate să însemne că vom avea în continuare zile cu un număr mare de decese”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 12.474 de cazuri noi de COVID-19 și 481 de decese, potrivit datelor Grupul de Comunicare Strategică. La ATI sunt 1.875 de pacienți infectați cu coronavirus.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți