9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferi cu dosare penale după ce au fost prinși băuți la volan. Amendă pentru un conducător auto care avea o viteză de 155 km/h în Slatina

- Advertisement -

Doi conducători auto cu dosare penale pentru consum de alcool și un al treielea amendat după ce a fost depistat cu viteză excesivă în Slatina sunt doar o parte dintre infracțiunile pe care polițiștii olteni le-au constatat în acest sfârșit de săptămână. Unul dintre șoferii băuți avea aproape o alcoolemie de un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Perieți au fost cei care sâmbătă au depistat un bărbat de 58 de ani, din orașul Mioveni, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 679, în comuna Ghimpețeni, având o concentrație alcoolică de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Duminică, și polițiștii din cadrul Servicului Rutier Olt au prins un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe strada Eroilor, în comuna Osica de Sus, având o concentrație alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații, oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe.

Iar vineri seara, un tânăr de 25 de ani vea să fie înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cireașov, din municipiul Slatina, cu viteza de 155 de kilometri pe oră, într-o zonă unde viteza maximă admisă este de 50 de km/h, având un plus de 105 km/h. Acesta a fost amendat cu 2.900 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.

Peste 700 de amenzi în weekend și 90 de permise reținute

Pe toată perioada weekend-ului poliţiştii din Olt s-au aflat la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică și prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților desfășurate, s-au aplicate 725 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 187.450 de lei. Au fost reținute nu mai puțin de 90 de permise de conducere, dintre care zece pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 72 pentru depășirea limitei de viteză și două pentru alte abateri, fiind retrase și 24 certificate de înmatriculare.

Totodată, oamenii legii au constatat nouă infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, patru fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, trei pentru conducere fără permis și două pentru alte abateri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți