10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

15 sancțiuni aplicate de oamenii legii persoanelor din județ care nu au putut prezenta certificatul verde în diverse spații

- Advertisement -

Polițiștii din Olt, împreună cu jandarmi și polițiști locali, sub autoritatea Prefecturii, au continuat și în ultimele 48 de ore activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul noilor reglementări legislative. S-au dat în total peste o sută de amenzi, 15 dintre acestea fiind unor persoane care nu au putut prezenta certificatul verde în momentul în care au vrut să aibă acces în diverse spații.

În cele două zile oamenii legii au verificat persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

La controalele desfășurate au participat aproximativ 200 de forţe de ordine, fiind verificate 119 societăți comerciale, precum şi 184 de mijloace de transport persoane. Pentru abaterile constatate, s-au dat 102 sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020, în cuantum de 16.100 de lei, dintre care 86 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 12.100 de lei, 15 pentru nerespectarea măsurilor privind participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite interdicții/restricții (prezentarea certificatului verde n.r.), în cuantum de 4.000 de lei, dar și un avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

„Reamintim faptul că încălcarea obligației de a prezenta certificatul verde pentru anumite activități, se sancționează cu amendă între 500 și 2.500 de lei, pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice, care nu respectă obligația de verificare a acestuia, sancțiunea este cuprinsă între 2.000 de lei și 10.000 de lei. Totodată, nerespectarea prevederilor referitoare la portul măștii de protecție se sancționează, conform Legii 55/2020, cu amendă între 500 și 2.500 de lei. De asemenea, cu aceeași amendă se sancționează și nerespectarea prevederilor referitoare la restricțiile de circulație a persoanelor”, transmit autoritățile oltene.

De asemenea, polițiștii olteni recomandă cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți