22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Raluca Turcan: Indexarea pensiilor este imposibil de realizat de la 1 decembrie. De la 1 ianuarie le indexăm oricum

- Advertisement -

Pensiile nu pot fi indexate de la 1 decembrie, spune ministrul Muncii. Raluca Turcan a precizat că indexarea prevăzută de lege va avea loc de la 1 ianuarie 2022.

Pensiile vor crește cu un procent cuprins între 6 şi 12%, în funcţie de buget.

„O să vă spun un lucru care este imposibil de realizat şi anume indexarea pensiilor de la 1 decembrie.

De la 1 ianuarie le indexăm oricum. Am anunţat cu minim 6% şi, în funcţie de cum se aşază bugetul, venituri-cheltuieli, între 6 şi 12 procente este posibilă orice majorare. Însă unii îşi doresc foarte tare să crească de la 1 decembrie. Da, şi noi ne dorim, însă lucrul acesta se face legal, da?

Pentru a avea bază legală îţi trebuie un act normativ care să facă posibilă această indexare de la 1 decembrie, în condiţiile în care cupoanele de pensie se tipăresc deja în noiembrie. Deci noi, acum, tipărim taloanele de pensie pentru luna decembrie.

Tehnic nu este posibil. De la 1 ianuarie le indexăm oricum”, a afirmat ministrul Muncii marţi seară, într-o emisiune la Profit.ro.

Raluca Turcan a menţionat că indexarea pensiilor „nu reduce din inechităţi” şi că diferenţele dintre pensiile primite de oameni vor fi reduse prin adoptarea unei legi a pensiilor.

Ea a afirmat că în al doilea trimestru al anului viitor va fi „o primă prezentare” a legii pensiilor, iar la finalul anului 2022 proiectul de act normativ va fi transmis Parlamentului, conform negocierilor cu Comisia Europeană pe marginea PNRR.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți