Sute de persoane din județ, diagnosticate într-o săptămână cu viroze și pneumonii

A trecut o lună și o săptămână de când specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au început perioada de supraveghere a gripei, infecțiilor respiratorii acute și infecții respiratorii acute severe în sezonul rece 2021 – 2022. Iar numai în prima săptămână din luna noiembrie au fost sute de persoane diagnosticate cu viroze și pneumonii, mai precis 490, iar 32 dintre acestea au necesitat și internarea în spitalele din județ pentru a primi tratament de specialitate.

„În săptămâna 1 – 7 noiembrie, la nivelul județului Olt s-au înregistrat 270 cazuri de infecții respiratorii acute, cu șapte internări, și 220 cazuri de pneumonii, cu 25 de internări”, transmite DSP.   

Din fericire, până acum nu s-a înregistrat nici un caz de gripă în rândul oltenilor, astfel de îmbolnăviri, dar și cazurile de viroze și pneumonii, începând să fie supravegheate în acest sezon rece din data de 4 octombrie. Reprezentanții DSP Olt culeg datele despre aceste infecții respiratorii cu ritmicitate săptămânală, în fiecare zi de luni, până la ora 13:00, de la toți furnizorii de servicii medicale din județ.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<