20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Negocieri pe legea certificatului verde. Românii nevaccinați ar putea fi testați pe banii statului timp de 2 luni

- Advertisement -

Angajaţii români care nu sunt vaccinaţi ar putea beneficia de testare gratuită, dar numai timp de 60 de zile. Este o propunere la legea cetificatului verde aflată în acest moment în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Dacă va fi adoptată, legea ar putea intra în vigoare cel mai devreme în luna decembrie.

FB: Rafila: „Nu putem permite – și nu există nicio țară care să permită testarea pe termen nedefinit și cu o frecvență nedefintă”.

Întrebat dacă testarea gratuită, timp de 2 luni, este o soluție ca oamenii să se obișnuiască cu acest tip de acces la locul de muncă, deputatul PSD Alexandru Rafila a spus: „E o soluție pentru o perioadă limitată de timp, asta s-a întâmplat în mai multe țări din UE”.

„Trebuie să înceteze discriminarea, să încurajăm testarea. Nu putem permite – și nu există nicio țară care să permită testarea pe termen nedefinit și cu o frecvență nedefintă. Va exista o definire pentru numărul de teste. Trebuie să facem o dimensionare inclusiv pe posibilitățile financiare ale României și pe o perioadă limitată”, a mai spus Rafila.

„Contextul în care se accepta certifcatul verde, se acceptau anumite condiții și alternativa testării, dar cu plata acestor teste, am încercat să o așezăm în 2 luni în care să agrea fiecare dintre noi, și organizațiile profesionale, și Ministerul Sănătății, și noi ca parlamentari, un context legal pentru certificatul verde și stimularea vaccinării”, a spus deputatul PNL Nelu Tătaru.

„Am lăsat privatul să își gestioneze modul în care face accesul la locul de muncă. Noi venim doar pe sectoru public”, a adăugat el.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți