Aparate medicale de peste 4,3 milioane lei pentru Spitalul Slatina, printr-un proiect pe fonduri europene accesat de Consiliul Județean Olt. Un computer tomograf, noua achiziție

️Un nou computer tomograf a ajuns joi, 18 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, aparatul medical de ultimă generație fiind cumpărat în cadrul unui proiect pe fonduri europene, accesat de Consiliul Județean Olt, instituția administrativă achiziționând pint acesta aparate în valoare totală de peste 4,3 milioane lei pentru unitatea sanitară.

Potrivit reprezentanților CJ Olt, computerul tomograf a fost achiziționat din fonduri europene, prin proiectul “Dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”, obiectiv accesat de Consiliul Județean Olt, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – “Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”. “În cadrul proiectului, în valoare de peste 4,3 milioane lei, au mai fost achiziționate o serie de aparate medicale, printre care: un aparat radiologic mobil, un aparat radiologic fix, trei ecografe cu trei sonde și Doppler, zece monitoare funcții vitale (EKG, SO2. TA) și un monitor monitor (EKG, SO2, ETCO2, temperatură centrală), un aparat de hematologie, patru aparate de triaj, trei defibrilatoare cu monitor și cardiostimulare transtoracică, un videolaringoscop, două electrocardiografe, tărgi radiotransparente pentru transport și examinare, cărucioare transport pacienți, un negatoscop”, transmite Consiliul Județean.

Sursa citată mai arată că urmează a fi achiziționate, până la sfârșitul anului, tot pentru cea mai mare unitate spitalicească din județ, patru ventilatoare de cameră, trei ventilatoare portabile și un nebulizator a căror valoare depășește suma de 300.000 delei.

️”Obiectivul de investiții își propune îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina și se alătură demersului permanent al Consiliului Județean de a investi în Sănătate și în modernizarea celei mai importante unități medicale din județul nostru”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<