21.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Deputatul de Olt Marius Iancu: „Scopul PSD – impunerea măsurilor sociale și mai puțin obținerea funcției de premier”

- Advertisement -

Marius Iancu, deputat PSD de Olt, a declarat că social democrații prin intrarea la guvernarea au dorit un program pentru ziua de mâine a românilor, scopul formațiunii politice pe care o reprezenită nefiind, deocamdată, obținerea funcției de premier.  

„La negocierile pentru preluarea guvernării, PSD a avut ca scop impunerea măsurilor sociale și mai puțin obținerea funcției de premier. De aceea, ne-am asigurat că vom avea instrumentele guvernamentale pentru a realiza măsurile din pachetul social, respectiv Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății, Ministerul Familiei. PSD a intrat la guvernare pentru opri scăderea nivelului de trai și de a stabiliza situația economică, socială și sanitară din România”, spune parlamentarul Marius Iancu.

Deputatul PSD de Olt a detaliat și care sunt principalele măsuri din programul social: creșterea alocațiilor cu 40%, de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani, creșterea de la 214 la 243 lei pentru celelalte vârste și a 13-a alocație pentru copii cu dizabilități; creșterea salariului minim de la 2.300 la 2.550 de lei (+10,9%); creșterea pensiei minime cu 25% de la 800 la 1.000 lei/lună; creșterea punctului de pensie cu 10%; se va acorda un ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă tuturor pensionarilor cu pensia peste nivelul minim, dar sub 1.600 lei.

„Vom continua să sprijinim domenii importante pentru dezvoltarea economică a României, IT, agricultură construcții sau turism și vom continua sa fim alături de români, pentru ca ei să aibă siguranța unui trai mai bun, aici, acasă!”, a adăugat social democratul Iancu.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți