Două stații de tratare a apei, construite de CAO pentru comunele Rusănești, Giuvărăști, Izbiceni și Tia Mare

Compania de Apă Olt a transmis că marți, 23 noiembrie, a semnat încă un contract din cele 26 de contracte de lucrări din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020”. Este vorba de contractul de lucrări „Extinderea facilităților de captare și tratare apă potabilă în aglomerările Giuvărăști – Izbiceni și Rusănești”, care prevede construirea unei stații de tratare a apei pentru eliminarea fierului și manganului și dezinfecția apei, în aglomerarea Giuvărăști – Izbiceni.

„Stația de tratare va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 1.343,8 metri cubi pe zi.  Se va construi și un rezervor de înmagazinare apă potabilă, o stație de pompare apă potabilă, un bazin de retenție ape de la spălare filtre, o conductă de aducțiune a apei de la gospodăria de apă la rețeaua de distribuție, în localitățile componente ale aglomerării: Izbiceni, Doanca, Tia Mare, Potlogeni și Giuvărăști”, declară reprezentanții CAO.

Potrivit sursei citate, în comuna Rusănești se vor construi o stație de tratare a apei pentru eliminare nitrați și dezinfecția apei, proiectată pentru un debit maxim zilnic de 858 metri cubi pe zi, un rezervor de înmagazinare apă potabilă, o stație de pompare apă potabilă, un bazin de retenție ape de la spălare filtre și o conductă de aducțiune a apei de la gospodăria de apă la rețeaua de distribuție.

Contractul de lucrări a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise asocierii societăților Coral SRL – Pet Communications SRL cu firma Coral SRL, lider de asociere, iar valoarea proiectului este de 16.615.790 lei, fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local.

Durata de execuţie a contractului este de 2 ani și zece luni, din care șase luni este durata de execuție a proiectului, 2 ani și o lună perioada efectivă de execuție a lucrărilor și trei luni perioada de teste și punere în funcțiune.

„Pentru comunele Rusănești, Giuvărăști, Tia Mare și Izbiceni construim două din cele opt stații de tratare a apei, câte sunt prevăzute în proiectul cu finanțare europeană pe care îl implementăm acum, în 25 de localități din județ, «Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020». Știm cu toții că una dintre marile probleme este calitatea apei extrase din sol care conține cantități mari fier și mangan. De aceea, am alocat o parte din fonduri pentru construirea de stații de tratare acolo unde există probleme din cauza turbidității apei. Scopul nostru este să îmbunătățim permanent calitatea apei furnizate pentru siguranța și sănătatea locuitorilor din localitățile unde suntem prezenți. Contribuim în acest fel la dezvoltarea localităților unde facem aceste investiții pe fonduri europene și ne implicăm activ în viața comunităților locale, pentru că noi suntem parte din fiecare comunitate”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Tot în cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020”, Compania de Apă execută și lucrări de extindere a rețelelor de apă și apă uzată în cele patru comune. Rețeaua de alimentare cu apă din comuna Rusănești se va extinde cu 10,819 kilometri, iar rețeaua de apă uzată cu 8,836 kilometri. În comuna Tia Mare rețeaua de canalizare se va extinde cu 7,772 kilometri, în comuna Giuvărăști rețeaua de alimentare cu apă se va extinde cu 9,128 kilometri, iar în comuna Izbiceni rețeaua de alimentare cu apă se va extinde cu 8, 941 kilometri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<