23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

DSP Olt pregătește fluxuri speciale pentru a-i vaccina anti COVID pe copiii cu vârsta mai mare de 5 ani, în centrele deja existente

- Advertisement -

În centrele de vaccinare împotriva noului Coronavirus, deja existente în județul Olt, Direcția de Sănătate Publică anunță că se vor crea fluxuri noi de vaccinare destinate exclusiv inoculării cu serul imunologic la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Reprezentanții aceleiași instituții iau în calcul, de asemenea, și înființarea unor cabinete de vaccinare în apropierea unităților sanitare, cu sau fără paturi, care au secții sau compartimente de Pediatrie.   

„Pentru vaccinarea  copiilor cu vârste cuprinse între 5 – 11 ani, Direcția de Sănătate Publică Olt s-a orientat către centrele de vaccinare existente, la nivelul cărora să organizeze fluxuri dedicate în exclusivitate acestei grupe. Decizia, la acest moment, a fost influențată de normele tehnice proprii specifice Ministerului Sănătății, cât și de cele comune cu Ministerul Educației. În funcție de adresabilitate, de evoluția evenimentelor, vom gândi și alte strategii de înființare a unor cabinete de vaccinare pe lângă unități sanitare cu sau fără paturi, care au secții sau compartimente de pediatrie, în care se dorește deschiderea acestor centre atât pentru scurtarea timpului de acces la vaccinare a copiilor, cât și pentru evitarea  aglomerărilor”, spun specialiștii DSP.

Din informații oficiale, reprezentanții direcției declară că această etapă de vaccinare a copiilor cu vârsta mai mare de 5 ani va demara în a doua jumătate a lunii decembrie 2021. Însă, trebuie respectate mai multe recomandări ale experților precum asigurarea unui circuit separat pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, dotarea cabinetului de vaccinare cu frigider dedicat păstrării vaccinului, produs biologic diferit față de cel folosit pentru restul grupelor de vârstă, iar personalul care va activa în aceste cabinete trebuie să fie, de preferință, cu experiență în lucrul cu populația pediatrică.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți