8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olt: Peste 5.200 de persoane, angajate prin intermediul AJOFM în primele 10 luni ale anului

- Advertisement -

Peste 5.200 de persoane au fost încadrate în muncă în primele 10 luni ale acestui an prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJORM) Olt, a informat, joi, instituţia.

Mai mult de jumătate dintre persoanele angajate sunt din mediul rural, de unde provin şi cei mai mulţi dintre şomeri.

„În primele zece luni ale anului 2021, urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de AJOFM Olt, 5.212 persoane au fost încadrate în muncă. În funcţie de rezidenţă, 2.295 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 2.917 persoane sunt din mediul rural. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt, 1.711 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache.

De la începutul anului până la finele lunii octombrie, aproape 13.000 de persoane au beneficiat de serviciile AJOFM Olt în vederea angajării, înregistrării în evidenţe, acordării indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderii în măsuri active.

La sfârşitul lunii octombrie, în judeţul Olt erau 7.859 de şomeri iar rata şomajului a fost de 4,90%, cea mai scăzută din ultimii doi ani.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți