11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat de 38 de ani, din Drăgănești Olt, reținut de polițiști după ce a venit din Franța cu 24 de kilograme metale prețioase. S-a sustras controlului vamal

- Advertisement -

UPDATE: În cursul serii de duminică, olteanul din orașul Drăgănești Olt, a fost prezentat în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, aceștia dispunând împotriva sa măsura preventivă a punerii sale sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Polițiști ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova au reţinut duminică dimineață, pentru 24 de ore, un bărbat de 38 de ani, din Drăgăneşti Olt, bănuit de comiterea infracţiunii de contrabandă. 24 de kilograme de metale preţioase (se pare argint n.r.) pe care acesta le-a adus din Franța, sustrăgându-se controlului vamal, au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor. Olteanul era la volanul unei mașini când a fost oprit în trafic, în localitatea mehedințeană Orșova.

„Noaptea trecută, în baza unor informaţii obţinute, poliţiştii de la transporturi au oprit în trafic pe raza municipiului Orşova, un autoturism condus de bărbatul în cauză. În urma efectuării controlului autovehiculului, poliţiştii au descoperit 24 kilograme de metale preţioase, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Totodată, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat de poliţişti”, spune Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Sursa citată mai spune că pe numele bărbatului din Drăgănești Olt poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar acesta a fost condus la sediul Poliţiei Transporturi din Craiova, pentru continuarea cercetărilor.

„Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în cursul zilei de sâmbătă, bărbatul, revenit din Franţa, ar fi introdus în ţară cantitatea de 24 de kilograme de metale preţioase, prin sustragere de la controlul vamal. În urma probatoriului administrat de poliţişti sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de contrabandă, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj”, declară reprezentantul Poliției.

În cursul zilei de duminică, olteanul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți