8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Test PCR cu rezultat negativ în cazul elevului de la Școala 3 din Slatina. Acesta revine la cursuri

- Advertisement -

Au început să apară rezultatele la testele PCR privind depistarea infecției cu noul Coronavirus în cazul elevilor care luni, 6 decembrie, au avut rezultate pozitive la testele rapide pe bază de salivă, iar în cazul copilului de la Școala Gimnazială Nr. 3 Slatina, care învață la clasa a VI-a, acesta a fost negativ. Profesorul Victor Iacobescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, a confirmat această informație, așa că acesta se poate reîntoarce la ore.

Testul de salivă a ieșit pozitiv luni, la fel ca și cele în cazul a trei elevi de la Școala Deveselu, acestea fiind făcute de părinți acasă, rezultatele fiind comunicate de ei diriginților de la clasă. Tuturor le-au prelevate probe de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, care au fost trimise la laborator pentru efectuarea PCR-ului, acest testul urmând să confirme sau să infirme dacă sunt infecțitați cu virusul SARS-CoV-2.

În cazul celor trei copii se așteaptă în continuare rezultatele, un alt rezultat la testul PCR care este așteptat fiind și cel al unui elev de la o unitate școlară din orașul Drăgănești Olt, ce a avut test rapid pe bază de salivă pozitiv, în urma testelor efectuate în după-amiaza zilei de luni.

Așadar, până acum sunt cinci elevi care au avut rezultate pozitive la testele de salivă, toți cursanții instituțiilor de învățământ oltene urmând a face noi teste rapide joi.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți