19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Două rezultate neconcludente în cazul unor elevi care au fost pozitivi la infecția SARS-CoV-2, în urma testelor de salivă

- Advertisement -

Doi elevi din totalul de cinci ale căror teste de salivă pentru depistarea noului Coronavirus au ieșit inițial pozitive luni, în urma probelor lucrate în laborator pentru efectuarea testelor PCR au avut rezultate neconcludente. Este vorba despre copii de la unitatea de învățământ din Deveselu, în timp ce rezultatele celorlalți trei elevi, unul de la Deveselu, unul de la Școala Gimnazială Nr. 3 din municipiul Slatina și unul de o instituție școlară din orașul Drăgănești Olt, la testele PCR, au fost negative și pot reveni în bănci. În cazul celor două situații ale copiilor cu rezultate neconcludente, vor fi efectuate noi teste de laborator.

Informația a fost confirmată de profesorul Victor Iacobescu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt.

„Trei elevi, unul de la Școala 3 Slatina, unul de la unitatea din Drăgănești Olt și unul de la Deveselu, au rezultat PCR negativ. Aceștia revin la cursuri. Doi dintre elevii de la Deveselu au teste neconcludente”, a declarat șeful învățământului oltean.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt vor fi cei care urmează să recolteze din nou probe în cazul copiilor cu rezultate neconcludente, pentru efectuarea noilor teste PCR, iar până la aflarea rezultatelor aceștia rămân acasă.

„În cazul celor doi elevi cu teste neconcludente se vor recolta probe din nou, pentru noi teste PCR, până atunci ei rămân acasă”, spun reprezentanții DSP Olt.

Joi, 9 decembrie, copiii care studiază în unitățile de învățământ din județul Olt urmează a fi testați din nou pentru depistarea infecției cu virusul ucigaș SARS-CoV-2, acestora fiindu-le făcute teste rapide pe bază de salivă.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți