6.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Aproximativ 4.000 de legumicultori din Olt au depus documentele pentru ajutorul de minimis

- Advertisement -

Aproximativ 4.000 de legumicultori din judeţul Olt, care au solicitat ajutor de minimis pentru cultivarea legumelor în spaţii protejate, au depus documentele justificative la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Olt şi vor primi până la finalul anului sumele prevăzute în program.

„Data limită pentru depunerea documentelor justificative a fost 3 decembrie. Până la această dată au depus documentele justificative aproximativ 4.000 de solicitanţi dintre cei 4.370 de legumicultori care au notificat APIA pentru efectuarea controalelor în teren înainte de recoltare”, a spus purtătorul de cuvânt al APIA Olt, Corina Grecea.

Fermierii înscrişi în program în judeţul Olt au cultivat tomate, ardei, vinete şi castraveţi.

Cei mai mulţi legumicultori înscrişi în programul prin care pot beneficia de ajutor de minimis sunt în localităţile Izbiceni, unde sunt şi cei mai mulţi cultivatori de tomate în spaţii protejate, Giuvărăşti, Tia Mare, Cilieni, Rusăneşti, Gârcov, Vădăstriţa, Grădinari, Strejeşti şi Pleşoiu.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, Ion Păunel, anul acesta ajutorul de minimis va fi de 2.210 euro de beneficiar şi banii vor fi acordaţi până la finalul acestui an,

Judeţul Olt are cei mai mulţi legumicultori înscrişi în programul de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate, cu peste 460 de hectare de legume cultivate în solarii sau sere în lunile de toamnă.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți