6.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 21.000 de olteni s-au vaccinat până acum împotriva gripei sezoniere

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au transmis marți că în ultima săptămână, în județ, s-au înregistrat aproximativ 700 de cazuri de viroze și pneumonii, peste 60 dintre persoanele diagnosticate cu aceste boli fiind internate în unitățile spitalicești oltene. De aceea, autoritățile sanitare declară că vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică împotriva gripei. Iar de la începutul acestui sezon rece sunt deja peste 21.000 de olteni care s-au imunizat.

Concret, datele oficiale arată că în săptămâna 6 – 12 decembrie au fost 417 persoane din județul Olt diagnosticate cu infecții respiratorii acute, cu 11 internări, precum și 273 cazuri de pneumonii, cu 55 de internări, ponderea fiind deținută de grupa de vârstă cuprinsă între 0 și 19 ani.

DSP mai menționează că pentru sezonul rece 2021 – 2022 instituția a catagrafiat 49.393 de persoane considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal. Iar până în acest moment, în Depozitul Antiepidemic al instituției sanitare au intrat 41.275 de doze de vaccin gripal tetravalent (produs biologic monodoză cu 4 valențe Vaxigrip Tetra), care a fost distribuit unităților medicale vaccinatoare. Dintre toate aceste doze, deja au fost administrate peste 21.000 în rândul persoanelor din județ, anunță direcția.

Principalii beneficiari sunt: copii cu vârsta peste șase luni, personalul medical și nemedical din spitale, din cabinetele de medicină de familie, personalul medico-sanitar din unitățile medico-sociale, personalul medical și nemedical din direcțiile de sănătate publică, personalul medical și nemedical din cadrul serviciilor de ambulanță județene; persoanele adulte aflate pe listele medicilor de familie; personalul implicat în asigurarea și menținerea capacității operaționale a structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și al Serviciului Român de Informații.

Începând cu sezonul rece 2021 – 2022 realizările la vaccinarea antigripală vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) de utilizatori, accesând adresa adulti.renv.ro. Beneficiile utilizării RENV sunt: monitorizarea în timp real a stocurilor de vaccin gripal, monitorizarea în timp real a vaccinărilor efectuate, cât și posibilitatea generării de raportare. Decontarea serviciilor de vaccinare pentru medicii de familie se va face în baza raportului generat din RENV.

Potrivit DSP Olt, vaccinarea antigripală poate fi efectuată concomitent cu vaccinarea anti COVID-19. Dacă cele două produse nu au fost administrate simultan, nu se impune un interval minim între cele două administrări.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți