19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Doi pacienți ai Secției Oncologie a Spitalului Slatina, morți în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2. Era declarat focar de săptămâna trecută

- Advertisement -

Noul Coronavirus a mai făcut o victimă în rândul oltenilor care au fost diagnosticați cu această boală în ultima perioadă. Este vorba despre un bărbat de 75 de ani, din mediul rural, care era internat pe Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, decesul acestuia survenind luni, 13 decembrie, și fiind raportat miercuri de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. Acesta s-a infectat în focarul existent pe secția unității medicale, ce a izbucnit luni, 6 decembrie.

În data de 23 noiembrie, bătrânul a fost internat la Spitalul Slatina și pe 6 decembrie, chiar când a fost declarat focar COVID-19 pe Secția Oncologie, a fost confirmat. Luni, 13 decembrie, adică după o săptămână, inima acestuia a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, sepsis cu punct de plecare pulmonar, bronhopneumonie și infecția cu virusul SARS-CoV-2. Bărbatul de 75 de ani nu era vaccinat anti COVID și avea comorbidități precum carcinom rectal, anemie secundară, insuficiență cardiacă congestiva clasa III NYHA și fibrilație atrială.

Moartea pacientului este cea de-a doua în focarul Coronavirus de la Oncologia SJU Slatina, după ce la sfârșitul săptămânii trecute a mai fost raportat un deces, fiind vorba despre o femeie de 44 de ani, care era internată tot pe Oncologie, însă a refuzat transferul pe Secția Boli Infecțioase după izbucnirea focarului, în care, în total, s-au confirmat cinci cazuri. Pacienta, care nu era vaccinată anti COVID-19, era internată din data de 28 noiembrie, iar pe 9 decembrie a fost confirmată și externată la cerere. După câteva ore de la externare, aceasta, din păcate, a murit la domiciliu.

În Secția Oncologie a Spitalului Slatina, conducerea unității sanitare a decis suspendarea internărilor în această săptămână, toți pacienții fiind preluați pe alte secţii medicale, dacă au şi alte probleme de sănătate, sau sunt transferaţi la Spitalul Municipal Caracal. În ultimele 24 de ore, potrivit datelor Grupului de Comunicare Stretegică și Direcției de Sănătate Publică Olt, au fost confirmate alte 13 cazuri noi. De la începutul pandemiei, numărul oltenilor diagnosticați cu COVID-19 a ajuns la 26.073. În ultima zi au fost și doi pacienți internați în spital, care s-au infectat cu virusul ucigaș SARS-CoV-2 și la retestare au avut același rezultat pozitiv. Totodată, miercuri a fost comunicat și un deces, iar cu acesta sunt 729 de persoane din județ care au pierdut lupta cu boala, majoritatea având și boli asociate grave.

Situația la zi a cazurilor

26.073 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

13 cazuri noi

25.163 cazuri vindecate de la începutul pandemiei

32 persoane internate în unitățile medicale

3 persoane pe secțiile Anestezi și Terapie Intensivă, din care două intubate

149 persoane izolate la domiciliu

134 persoane aflate în carantinare la domiciliu

126.778 teste efectuate de la începutul pandemiei

729 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți