10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 7.000 de baterii de artificii și petarde, găsite la un bărbat din Vișina. Polițiștii de frontieră au efectuat percheziții

- Advertisement -

O descindere domiciliară a avut loc miercuri în comuna Vișina, în casa unui bărbat polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt al Inspectoratului Teritoriale al Poliției de Frontieră Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, descoperind și confiscând peste 7.000 de articole pirotehnice.

În cadrul unei acțiuni informativ-operative derulate de Poliția de Frontieră Olt, oamenii legii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în comuna olteană Vișina, la domiciliul unui tânăr, în vârstă de 25 de ani. Acțiunea a beneficiat și de sprijinul polițiștilor de la Poliția orașului Corabia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Olteanul nu avea documente de proveniență a bateriilor de artificii și petarde și nici autorizație legală pentru efectuarea de operațiuni cu aceste articole pirotehnice.

„În urma activităților desfășurate, au fost descoperite 7.247 de articole pirotehniceconstând în baterii de artificii și petarde. Totodată, în cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul din Vișina nu deținea documente de proveniență și nici autorizație legală pentru efectuarea de operațiuni cu astfel de produse”, a declarat Lavinia Ștefănoaica, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Olt.

Pe numele tânărului de 25 de ani s-a deschis dosar penal în care polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de derularea de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți